Zorg verlenen in tijden van Corona

Momenteel werken we iets anders dan we normaal gesproken gewend zijn. Een aantal deelnemers heeft besloten om voorlopig niet naar de Sleutelbloem te komen. Bij de Sleutelbloem geldt: ‘uit het oog, maar in het hart.’ We zijn de deelnemers die thuis zijn dus zeker niet vergeten! Met veel van hen houden we telefonisch contact. De individuele begeleiding blijft sowieso doorgaan. Met elkaar stemmen we af hoe we de hulpverlening zo goed mogelijk in kunnen richten. De groepsactiviteiten op de Sleutelbloem bieden we in aangepaste vorm aan: geen grote aantallen deelnemers bij elkaar en veel groepsactiviteiten vervallen. Maar gelukkig kunnen we ook weer extra dingen doen in deze periode, zoals een lekkere wandeling maken in de lentezon! Tijdens de maaltijd op donderdag zitten we verspreid door de zaal, met een gepaste afstand tussen de borden.
Ook de scholing gaat door. Er wordt vanuit huis geleerd en geoefend, met begeleiding op afstand. Zo studeren de cursisten van de kapperscursus thuis. Ze leveren hun toets digitaal in, zodat Evalien hem na kan kijken.
Ondanks dat er veel niet kan, proberen we er op een creatieve manier alles aan te doen om de hulpverlening aan de deelnemers zo goed mogelijk vorm te geven!