Missie en doelgroep

Korte geschiedenis
Addie en Evalien Muilwijk begonnen de Sleutelbloem in 2004 als zorgkwekerij. Daar werd in 2009 het leerwerkcentrum aan toegevoegd.
Addie is van huis uit hovenier en Evalien activiteitentherapeut.
Vanuit een christelijke levensovertuiging en een groot hart voor mensen tussen wal en schip crëerden zij een veilige leer- en leefomgeving op hun bedrijf.
Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een volwassen zorgorganisatie met een professioneel team en zo’n 60 cliënten.

Aanbod
De zorg bestaat uit een gevarieerd aanbod aan dagbesteding, individuele begeleiding, leerwerktrajecten, begeleid wonen en stages. Mensen kunnen hun handen uit de mouwen steken in de kas, het dierenverblijf, de houtwerkplaats, de metaal-en brommerwerkplaats, het atelier, de tuin, de keuken of bij het hoveniersbedrijf. Ze kunnen op adem komen in de serre of in het prieel, iets lekkers eten in de keuken en een luisterend oor vinden in het kantoor.

Doelgroep
De Sleutelbloem richt zich met name op mensen met psychosociale en psychiatrische problemen, verslavingsproblematiek, (ex) gedetineerden, mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt en jongeren die zijn vastgelopen op school. Voorbeelden van de doelgroep zijn onder andere mensen met een depressie, burn-out, borderline-stoornis, schizofrenie, autisme, adhd, ppd-nos, etc.

Cliënten komen bij ons terecht via een doorverwijzing van het UWV, Jeugdzorg, huisarts, GGZ-instellingen, de burgerlijke gemeente, kerkelijke gemeenten en particulieren. Alle leeftijdsgroepen zijn vertegenwoordigd (van 13 tot 73 jaar!) maar de grootste groep bestaat uit jong volwassenen.

Om op de Sleutelbloem te kunnen komen heb je een indicatie nodig van de gemeente. De Sleutelbloem werkt op basis van PGB, werkt samen met Stichting West Utrechtse Zorgboeren voor jeugdzorg en is onderaannemer bij Kwintes Woerden.

Kernwaarden
De kernwaarden van de Sleutelbloem zijn: Persoonlijke aandacht, Creativiteit, Onorthodoxe aanpak,  Veiligheid,  Heldere christelijke identiteit, A-4 verantwoording: zo klein mogelijke papierwinkel. Lees hier meer over onze kernwaarden.

De Sleutelbloem:
als plantje: eenvoudig en bijzonder
als muzieksleutel: er zit muziek in ieder mens
als sleutel: het openen van gesloten bloemen