Opleidingen

Op de Sleutelbloem is het mogelijk een opleiding te doen. Veel van onze deelnemers lukt het namelijk niet een opleiding in het reguliere systeem af te ronden. De Sleutelbloem heeft met een aantal sociale partners een basisopleiding ontwikkeld (de Participatie-academie) in Nieuwkoop voor volwassenen die tussen wal en schip vallen. Daarnaast bieden we jongeren maatwerktrajecten met scholen in de omgeving. Ook kun je het Stappenplan van de Stichting Hout & Meubel volgen: een praktijkgerichte opleiding in houtbewerking.
Participatie-academie
De Sleutelbloem is medeoprichter van de Participatie Academie Nieuwkoop: een eenjarige opleiding voor volwassenen, die tussen wal en schip vallen bij andere opleidingen. Het erkende certificaat helpt je verder bij een vervolgopleiding of bij het vinden van (vrijwilligers-)werk.
Maatwerk trajecten
De Sleutelbloem biedt maatwerktrajecten aan jongeren die het niet redden hun middelbare schoolperiode op een gewone manier af te ronden. De Sleutelbloem heeft daarin tot nu toe samengewerkt …..
Stappenplan hout
De Sleutelbloem biedt sinds 1 september 2015 een erkende praktijkopleiding in Houtbewerking. Met het diploma op zak kun je naar de entreeopleiding van het MBO of je kunt met een beetje geluk aan de slag in de timmerindustrie.