Dagbesteding

Het doel van dagbesteding is o.a. het bevorderen van zelfvertrouwen en zinvol bezig zijn.
Voordat deelnemers op de Sleutelbloem komen is er eerst een kennismakingsgesprek. Bij de kennismaking bespreken we wat de persoonlijke wensen van de cliënt zijn en wat er nog geleerd of ontdekt kan worden. Soms hebben mensen al een hobby waar ze graag mee verder willen soms helemaal niet en dan kijken we wat voor soort werk aan zou kunnen sluiten.
Iedere morgen vindt er een werkbespreking plaats, zodat voor een ieder duidelijk is wat hij of zij kan gaan doen. Degene die er al langer werken gaan meestal zelfstandig aan de slag. Het merendeel werkt graag met een dagschema.
Dierverzorging
Er zijn veel soorten dieren bij ons op het terrein, die allemaal hun verzorging nodig hebben. De beesten moeten gevoerd worden, de hokken schoongemaakt en ze hebben aandacht nodig. Ook belangrijk is dat er steeds nieuwe verrijkingsmateriaal gemaakt wordt zodat de beesten zich niet vervelen.
Techniek werkplaats
Er worden machines gebruikt en die hebben allemaal onderhoud nodig.
Dat gebeurt in de techniek werkplaats.
Er is veel sleutelwerk op de Sleutelbloem, aan auto`s brommers en (elektrische) fietsen.
Houtwerkplaats
In de houtwerkplaats kun je lekker aan de slag met allerlei hout en professioneel gereedschap. Deelnemers werken aan eigen projecten als speelgoed of konijnenhokken. Ze leveren ook maatwerkproducten op bestelling. We werken vooral met steigerhout. De deelnemers worden begeleid door een werkbegeleider.
Onderhoud gebouwen
De kassen en schuren hebben regelmatig onderhoud nodig. Er moeten nieuwe dierenhokken worden gemaakt, de dieren slopen wel eens wat, dat moet dan weer gerepareerd worden!
Hovenierswerk
Op het terrein liggen verschillende showtuinen, zowel binnen in de kas als buiten. Uiteraard hebben deze tuinen onderhoud nodig. De tuinen zijn ook een visitekaartje van de Sleutelbloem.
Groentetuin
Er zijn twee tuinen gereserveerd voor alle groenten die we verbouwen. Een buitentuin en een binnen tuin. Deze groenten kweken we voor elkaar, iedereen die op de Sleutelbloem werkt mag er van mee-eten. Maar vooral wordt er gekweekt voor de donderdag, de warme maaltijddag! Heerlijke verse groenten, kruiden en vruchten uit eigen tuin.
Creativiteit
Het atolje is een inspirerende ruimte voor creativiteit. Vooral ook voor mensen die menen niet creatief te zijn! Er zijn een heleboel verschillende materialen waar mee gewerkt kan worden wat varieert van olieverf tot een spinnenwiel.
Keuken
In de keuken wordt van alles voor elkaar gebakken, de hele week wordt er gebruik gemaakt van de keuken. We hebben vaste, steeds terugkerende activiteiten zoals het koekjes bakken op maandag, soep koken op dinsdag en het klaarmaken van een gezonde warme maaltijd op donderdag.
Er wordt voor 5 ***** gegaan!
Sport
Op de Sleutelbloem hebben we een sporthal tot onze beschikking. In deze sporthal is plaats voor individueel sporten en groepssporten. Deze activiteiten zijn gericht op het letterlijk in beweging komen, fysiek uiting geven aan wat er in het psyche omgaat, agressiehantering en lichamelijke vitaliteit bevorderen. Deze activiteiten vinden plaats onder leiding van een sportcoach/fysiotherapeut of ander begeleiding.