Wat doen wij

Bij de Sleutelbloem hebben we een gevarieerd aanbod van dagbesteding, individuele begeleiding, leerwerktrajecten, begeleid wonen en stages.
Mensen kunnen hun handen uit de mouwen steken in de kas, het dierenverblijf, de houtwerkplaats, de metaal- en brommerwerkplaats, het atelier, de tuin, de keuken of bij het hoveniersbedrijf. Men kan op adem komen in de serre of in het prieel, iets lekkers eten in de keuken en een luisterend oor vinden bij de begeleiding.
Dagbesteding
Het doel van dagsteding is o.a. het ervaren en bevorderen van zelfvertrouwen en zinvol bezig zijn. We kijken voor iedereen persoonlijk wat voor soort werk aansluit. Het merendeel van onze deelnemers werkt graag met een dagschema.

Individuele begeleiding
Met professionele individuele coachingsgesprekken werken we aan de persoonlijke problematiek en persoonlijke doelen van mensen. Deze gesprekken zijn niet therapeutisch, maar ontwikkelingsgericht. Therapie en behandeling laten we aan andere instellingen over.

Opleidingen en stages
Bij de Sleutelbloem zijn er verschillende mogelijkheden om een opleiding te volgen.
We bieden een basis-opleiding (de Participatie-academie), maatwerk-trajecten voor jongeren (in samenwerking met scholen) en een praktijkgerichte opleiding in houtbewerking aan.

Begeleid wonen
De Sleutelbloem biedt op bescheiden schaal sinds voorjaar 2013 begeleid zelfstandig wonen. Op dit moment is er een zogenaamd vrouwenhuis met twee woonplekken. Bewoners kunnen bij de Sleutelbloem terecht voor dagbesteding en individuele begeleiding.

Inloop
Twee keer in de week, op dinsdag en donderdag, zijn er inloop momenten bij de Sleutelbloem. Deze momenten zijn er om even je sores achter je te kunnen laten. Voor een luisterend oor, nieuwe mensen te ontmoeten, lekker eten en prettig bezig te kunnen zijn.