Vrijwilliger Kees Nap

Vrijwilliger Kees Nap

Hallo mijn naam is Kees Nap.
Ik ben 66 jaar oud en ik woon in Kamerik.
Ik ben vader van drie kinderen en opa van drie kleinkinderen. Opa zijn vind ik echt heerlijk. Met die kleine dreumesen op stap, dat is gewoon geweldig.
Daarnaast heb ik een grote hobby en dat is verzamelen.
Vooral het verzamelen van oude ansichtkaarten van Kamerik.
Ik heb wel een beetje last van verzameldrang, ik had zelfs een paar jaar geleden een hele zeecontainer vol met spullen die ik overal vandaan verzameld had. Ondertussen heb ik daar al een heleboel van verkocht, met dat geld heb ik weer ansichtkaarten gekocht.

Op 1 juli ben ik met pensioen gegaan, daarvoor werkte ik als schilder. Vlak voordat ik met pensioen ging, kreeg ik tot drie keer toe van mensen te horen: ‘Is de sleutelbloem niet iets voor jou, als je straks met pensioen bent?’ Ik ben een keer gaan kijken en heb toen een goed gesprek gehad met Evalien, we hebben alles biddend voor de Heere neergelegd.

Na een heerlijk lange vakantie ben ik me toch wel gaan afvragen: wat nu? Is dit mijn nieuwe leven? Dat wilde ik echt niet, want in Gods koninkrijk ga je nooit met pensioen. Maar op een of andere manier had ik nog niet het idee dat ik naar de Sleutelbloem moest, totdat ik op een nacht aan het bidden was en God heel duidelijk zei: ‘de Sleutelbloem’. Dat was het enige woord wat ik nog hoorde.
Ik voel echt dat ik hier op mijn plek ben, eigenlijk vind ik ook alles leuk om te doen. Het is een plek waar alles in een biddend geloof wordt gedaan, het is hier gewoon goed. Iedereen kan en mag er zijn en iedereen wordt gezien.
Ik weet niet hoe lang ik hier zal blijven, maar voorlopig heb ik het goed naar mijn zin.

Kees werkt o.a. met deelnemers aan het project dierenverblijven.
We zijn heel blij met hem en vinden hem een aanwinst voor de Sleutelbloem met zijn creativiteit en geduld en brede inzetbaarheid!