Vrijwilliger Arilene

Vertel eens, wie ben jij?
Ik ben Arilene Biemond uit Driebruggen. Ik ben 52 jaar oud, getrouwd met Teunis en moeder van 4 kinderen. Onze gezinssamenstelling is niet doorsnee. Wij hebben twee biologisch kinderen ontvangen van de Heere van wie de jongste na 3 maanden is overleden. De andere twee zijn adoptiekinderen uit Zuid-Afrika en Haïti. Ze zijn inmiddels 26, 18 en 15 jaar oud. We leven toe naar de bruiloft van onze oudste dochter in juli, zo de Heere het geeft.

Wat zijn jouw bezigheden?
Het grootste deel van de week ben ik huisvrouw. We mogen in een heerlijk huis met een grote tuin wonen. Daar is altijd wel wat te doen. Daarnaast werk ik 1 dag in de week op de basisschool in het dorp. Dit jaar heb ik groep 5. Ik hou enorm veel van kinderen en vind het een voorrecht met hen op te mogen trekken. Het mooiste aan mijn werk vind ik het vertellen over de Heere Jezus. Hierdoor word ik ook zelf elke keer weer gezegend.

Wat zijn je hobby’s?
In de wintermaanden ben ik graag creatief bezig: haken, naaien, schilderen. In de zomermaanden werk ik met veel liefde in de tuin. Het hele jaar door lees ik wanneer ik maar een gaatje heb. De kringloop bezoeken met mijn vriendin, lekker wandelen met de hond en sporten vind ik leuk. Ook vind ik studeren voor mijn vak als leerkracht heel fijn. Vooral het gedrag en de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen boeit me enorm. Ik kom tijd te kort om alles te doen wat me interesseert ?

Wat is je reden om vrijwilligerswerk bij de Sleutelbloem te gaan doen?
Nu onze kinderen groter worden en het huis uit gaan, wilde ik ook graag structureel vrijwilligerswerk gaan doen. In het onderwijs is er momenteel veel vraag naar invallers. Dus extra werken zou zo kunnen. Toch heb ik hier niet voor gekozen. Ik denk dat de Heere van me vraagt ook tijd en energie te besteden in het vrijwillige kader. De Sleutelbloem is er voor mensen die het niet gemakkelijk hebben in hun leven. Zelf heb ik het na het overlijden van ons tweede kindje en ook later in mijn leven door andere omstandigheden, niet gemakkelijk gehad. Psychisch trok het een zware wissel op mij. Daarom trok het werk van de Sleutelbloem me. Toen ik het zelf moeilijk had werd ik enorm gesteund door twee vriendinnen. Maar helaas zijn er mensen die niet zulke vrienden in hun netwerk hebben, daarom heb ik me aangemeld als buddy.

Met vriendelijke groet,

Arilene Biemond