Vrijdag 13 september 2020 zwaaiden we Agnita uit

afscheid Agnita

Ruim 10 jaar is Agnita op de Sleutelbloem geweest. We hebben er samen even op teruggekeken en herinneringen opgehaald. Zoals Agnita is, bescheiden en wat op de achtergrond, wilde ze geen groot georganiseerd afscheidsfeest. Zomaar met de stille trom laten vertrekken en zonder cadeautjes, dat kon ook niet.

We hebben in de houtwerkplaats een houten rolmat met kralen voor in de tuin gemaakt. Agnita is namelijk een ervaren tuinierster, zowel thuis als op de Sleutelbloem. Het paste gelukkig in de fietstas (zie foto).

We hebben ook een kalender gemaakt met foto’s uit de oude doos. Hieronder staan er 2 afgebeeld van de plantenkwekerij en de groentetuin uit 2009. Daar hebben heel wat voetstappen van haar gelopen en in de zomer: zweetdruppeltjes…

Gaandeweg is er veel op haar pad gekomen wat betreft vrijwilligerswerk en andere zaken die aandacht vragen. Bij deze ontwikkelingen past het nu voor haar om te beslissen de Sleutelbloem achter zich te laten.
We zullen haar blijven herinneren als een trouwe en creatieve deelnemer. Altijd op de fiets, door weer en wind.

Wat zullen we haar missen: haar tuinideeën, haar zelf opgekweekte stekjes, haar prachtige haak- kunstwerkjes, de heerlijke baksels, haar oog voor dieren en planten. En ook je eenvoudige levensstijl, puur natuur en recycling!

Agnita, we wensen jou en je moeder (die ook weleens aanwaaide op de Sleutelbloem), het allerbeste. En nodig ons uit als je weer een zanguitvoering geeft, want luisteren naar jullie koor is meer dan de moeite waard!