Voortgang renovatie en overige klussen

Een paar weken geleden was het zover. In opdracht van Bouwbedrijf Kroese is de constructie voor het dierenverblijf in 2 dagen geplaatst. Een zware stalen constructie met houten gordingen, waarop later het dak geplaatst gaat worden. Inmiddels is ook een deel van de weide opnieuw ingezaaid en deze begint te “groenen”.

Jan-Willem is in de houtwerkplaats hard bezig met verschillende houtklussen, waarvan ook een bijzondere klus voor de Evangelische Hogeschool in Ede. Voor de gerenoveerde tuin van de Evangelische Hogeschool worden parkbankjes en bijbehorende tafels gemaakt. Het hout hiervoor is beschikbaar gesteld door van den Berg Hardhout. Later hoort u meer over dit mooie project.

Het hoveniersbedrijf is momenteel heel druk met tuinonderhoud. Het onderhoud wordt veelal bij particulieren gedaan en bestaat vooral uit snoeien van heggen en struiken en grasmaaien. Daarnaast hebben we recent in verschillende tuinen grote hagen vervangen, bestrating aangelegd, schuttingen geplaatst en pergola’s gemaakt.

Verder is het nu weer drukker met project Bentwoud. Het Bentwoud is een jong bos van rond de 20 jaar oud tussen Boskoop, Zoetermeer en Benthuizen van ongeveer 700 hectare groot. We houden daar de parkeerplaatsen en paden opgeruimd en maaien 2 speciale plaatsen. Een leuke klus om te doen, midden in de mooie natuur van het Groene Hart.