Ton de Honda-man

Ton

Ton is Honda-fan. Ton is sinds 1,5 jaar een bekend gezicht op de Sleutelbloem. Door omstandigheden heeft hij een tijd geen motor kunnen rijden. “Dat was erg frustrerend. Ik was zelfs jaloers als ik motoren voorbij hoorde komen.” Een aantal weken geleden heeft Ton zijn motoren weer uit de schuur gehaald. Omdat ze al een aantal jaar stil stonden, hadden de Honda’s wat liefde nodig. In de werkplaats is Ton druk bezig geweest om alle drie zijn klassiekers weer gangbaar en rijklaar te maken. We gaan ze even langs:
De zwarte: een Honda C310, bouwjaar 1964. Een 50 cc 4-takt brommer met 3 handversnellingen. Deze brommer is van hetzelfde bouwjaar als Ton zelf.
De rode: een Honda CB250 uit 1974. Deze klassieker heeft Ton zelf gerestaureerd, gereviseerd en gespoten. “Het remt niet, het stuurt niet, het trekt amper op. Maar je rijdt met een lach van oor tot oor in het rond.”
De grijze: deze Honda NTV 650 is helemaal uit elkaar geweest en naar Ton zijn wensen opgebouwd en gemodificeerd. Dit is een soort hybride motorfiets, er zijn onderdelen van 2 verschillende motoren gebruikt. “De andere 2 Honda’s zijn helemaal origineel, maar er is er maar één op de wereld zoals deze. Omdat ik hem zelf heb gebouwd, kan ik er mee lezen en schrijven.”
“Door weer te rijden ben ik zelfverzekerder geworden. Het heeft me weer een boost gegeven om andere dingen te veranderen, zoals stoppen met roken en het afbouwen van kalmeringsmedicatie.”
Wij vinden het alle drie prachtfietsen. Veel veilige kilometers toegewenst deze zomer!