Techniekwerkplaats

Vandaag spreek ik Aard (hij staat niet op de foto), één van onze techniekwerkplaats-begeleiders. Samen met Gert Jan is hij verantwoordelijk voor het draaiend houden van de werkplaats en het begeleiden van deelnemers die daar aan het werk zijn.
Sinds een paar jaar is de huidige werkplaats in gebruik. Voor die tijd was het een oude en kleine werkplaats met een kleine capaciteit. Die capaciteit is flink uitgebreid. Hierdoor kunnen er meer mensen werken, kan er meer en groter werk gedaan worden en heeft iedereen die er aanwezig is ook nog de ruimte om het werk goed uit te voeren.
Als je de techniekwerkplaats instapt kom je in een echte mannenwereld terecht. Tot op heden zijn er voornamelijk mannen die het werken in de techniek leuk vinden. Maar vrouwen zijn zeker ook welkom! Mits ze het natuurlijk aandurven tussen al die mannen 😉
Aard vertelt mij dat op dit moment vooral maatwerk aangeboden wordt. Er komen veel verschillende deelnemers en die hebben allemaal weer net iets anders nodig. Daardoor is het nog niet mogelijk om met standaard programma’s te werken. Op dit moment wordt er wel gekeken of binnen dat maatwerk een soort programma ontwikkeld kan worden. Het zou mooi zijn als door de tijd heen verschillende deelnemers opgeleid kunnen worden tot automonteur of iets anders in de techniekhoek.
Steeds meer mensen weten de weg naar de werkplaats te vinden voor onderhoud aan hun auto. Genoeg te doen dus! Sommige deelnemers lopen mee in het proces van dat onderhoud. Samen met Aard of Gert Jan voeren ze de klussen uit die gedaan moeten worden. Zo worden nieuwe vaardigheden aangeleerd. Andere deelnemers werken aan een eigen project, zoals het maken van een accu, het sleutelen aan een brommer, e.d.
Wilt u het werk van de Sleutelbloem ondersteunen? Dit kan dan ook door uw auto te laten onderhouden bij de werkplaats van de Sleutelbloem. Er wordt kwaliteit geboden door professionele monteurs en u geeft onze deelnemers de kans om nuttig bezig te zijn en nieuwe vaardigheden aan te leren. Van harte welkom.