Spelletjes

spelletjes

Al jarenlang zijn ‘spelletjes’ een vast onderdeel van het activiteitenprogramma op de Sleutelbloem. Elke dinsdag- en donderdagmiddag worden er verschillende (bord)spelletjes gedaan. Het is elke keer een verrassing hoe de groepssamenstelling is. De ene keer zitten we met zijn vieren te spelen; een andere keer is de groep veel groter en gaan we in kleine groepjes uiteen. Bij lekker weer kunnen we gezellig buiten zitten, bij minder weer heerlijk bij de kachel in de Herberg. Een aantal spelletjes zijn vaste prik: Yahtzee en Uno worden elke week wel een keer gespeeld. Maar we hebben een grote, goed gevulde spelletjeskast, dus we proberen regelmatig wat anders uit.

De sfeer is altijd goed; de ene keer wat meer ingetogen en een andere keer uitbundig. We plagen elkaar gemoedelijk en maken grapjes. Met behulp van spelletjes kunnen we elkaar veel leren over sociale interactie: in een groep(je) functioneren, samen afspraken maken over de spelregels, tegen je verlies kunnen, met de ander communiceren, geduldig op je beurt wachten, grapjes maken en incasseren, je grenzen aangeven, vragen stellen. Op een speelse manier zijn we met elkaar dus heel nuttig bezig.

Pasgeleden deden we iets anders: Sinterklaas-Bingo. Alle prijsjes waren ingepakt, dus als je Bingo had was je prijs een grote verrassing. Met een gezellig koppeltje bogen we ons over de bingokaarten. Sommigen moesten veel geduld hebben voor ze eindelijk een keer bingo hadden, maar één van de gelukkigen had wel 4 keer bingo! Omdat de prijsjes ingepakt waren, wist je nooit wat je kreeg: als man kon je zomaar een vrouwendouchegel pakken. Gelukkig bleek onderling ruilen een optie en ging iedereen met een cadeautje (of twee) tevreden naar huis.