Romeinse Verwenmiddag

Romeins

Een Romeinse verwenmiddag, u leest het goed! In de middag van 11 september was het eindelijk zo ver. Na een week van voorbereidingen hadden we een heerlijke verwenmiddag in Romeinse stijl.
We hebben eerst het nieuwe terras omgetoverd tot een mooi Romeins huis, waar verschillende activiteiten te doen waren.

We begonnen de middag met het aantrekken van een Romeins gewaad. Natuurlijk helemaal zelf gemaakt! Hier kon je ook persoonlijk advies krijgen over wat je het beste stond en welke sieraden daar het beste bij pasten. Als je dan in een prachtige jurk of mantel gehesen was, kon je doorlopen naar de volgende ruimte: de kapsalon. Het haar van de dames en heren werd daar gedaan. En nu een leuk weetje: in de Romeinse tijd deden de vrouwen hun haar niet zelf, dat lieten ze doen. En hoe hoger het kapsel, hoe rijker je was. Bij de kapsters ontstonden prachtige creaties, de een nog hoger dan de ander.

En dan kon de middag pas echt beginnen. Je kon als Romeinse dame of heer naar salon waar je handen werden gemasseerd. Dit deden we met olijfolie en zand. Je kwam daar helemaal tot rust. Na je handmassage kon je verder gaan naar de voetbadderplaats. Daar kon je heerlijk je pootjes in het water steken en onder het genot van een heerlijk glaasje water met een gedroogde pruim genieten en tot jezelf komen.

Als laatste activiteit hadden we een tafel waar je kaarsen kon maken. Je kon hier je creativiteit laten gaan om vervolgens een prachtige kaars te maken.

Voor wie wilde, sloot de middag af met het zingen van een paar mooie liederen.
We hebben genoten van iedereen die er was en hoe we met elkaar een prachtige middag mochten beleven!