Peren plukken

Peren plukken

Één week deze maand ging alles in De Sleutelbloem op zijn kop. Want we gingen peren plukken! Op uitnodiging van de Rotary club Woerden mochten we naar een boomgaard in Linschoten. Prachtig gelegen tussen boerderijen en grasland waren we helemaal in de natuur. Peren die anders niet geplukt zouden worden, zijn nu geplukt voor het maken van perensap!

Voor velen van ons was het de eerste keer peren plukken. En dus extra leerzaam. Om een peer van de tak te krijgen moet je naast zachtjes trekken ook draaien! Ook zaten de mooiste peren bovenin de boom. Krijg die maar eens te pakken… Soms kost het wat extra moeite om eruit te halen wat er in zit!
Christine heeft voor de perenplukkers heerlijke maaltijden verzorgd! Wat is er lekkerder dan een Franse uiensoep na je uitgesloofd te hebben? Maar ook de broodjes knakworst van Annerieke waren een (Nederlands) succes!

Naast een opbrengst van totaal 11 volle kisten met peren heeft de perenpluk ons ook veel gezelligheid en verwondering voor de voor ons gemaakte natuur opgeleverd.