Paasviering op de Sleutelbloem

Op de Sleutelbloem hebben we op vrijdag 2 april met elkaar Pasen gevierd. Het thema waar we over nadachten was de wandeling van de Emmaüsgangers. We hebben met elkaar gezongen. Twee liederen heeft René op zijn trompet begeleid. Addie heeft ons uitgelegd wie de Emmaüsgangers waren en wat er gebeurde op hun reis terug naar hun huis in Emmaüs.
We hebben de woorden tot ons genomen en zijn deze daarna op een creatieve manier gaan verwerken. Je had de keuze tussen twee activiteiten: een Emmaüswandeling op papier (een schrijfworkshop) of een Emmaüswandeling te voet.
De schrijfworkshop was door Evalien georganiseerd en deze heeft John Bouwmeester voor jullie beschreven, hier later meer over.
Met de Emmaüswandeling te voet kregen we allemaal twee vragen mee van Corine. Al wandelend hebben we, in groepjes van 4, met elkaar nagedacht over de twee vragen.
Nadat we teruggekeerd waren in de herberg hebben we onze gedichten en gedachten gedeeld met elkaar.
Als afsluiting hebben we met elkaar gezongen en kon je de dingen die je wilde belijden op een papiertje schrijven en onder aan het kruis in een pot doen. Er werden ook prachtige witte rozen uitgedeeld, die mocht je mee naar huis nemen.
We hebben met elkaar nog een patatje met snack op en zijn toen naar huis gegaan.
Samen kijken we terug op een mooie Paasviering, waar we met elkaar mochten delen wie Jezus voor ons is en wat Hij betekent in ons dagelijks leven.