Nieuwsflits september 2016

Nieuwsflits – september 2016
Nieuwe wegen

Een nieuwe nieuwsbrief ligt voor u. Veel is er weer gebeurd en staat te gebeuren.
Als Sleutelbloem slaan we nieuwe wegen in. De kassen worden langzamerhand steeds meer gesloopt en gaan binnenkort gedeeltelijk weer opgebouwd worden. In deze nieuwsbrief leest u meer over de weg die we daarin hopen te gaan bewandelen.
Verschillende collega’s slaan nieuwe wegen in en nemen daarbij afscheid van de Sleutelbloem.
Gelukkig zijn er nieuwe collega’s die de Sleutelbloem op hun pad geplaatst krijgen en hun weg proberen te vinden in al het reilen en zeilen hier.
Wegen worden voor ons gebaand, waar wij soms geen weg zien. Hierin alle eer aan God!
Veel leesplezier en ook nu weer, bedankt voor uw steun en betrokkenheid.

Afscheid van Pieter en Babette
Intussen ligt het afscheid van Pieter en Babette al weer een maand achter ons.
Hieronder een impressie van een geweldig afscheidsfeest. We zijn met elkaar erg dankbaar dat we het op zo’n goede manier hebben kunnen afsluiten.
Pieter is intussen bevestigd als predikant van de Wijkgemeente Martinikerk in Groningen. Een aantal begeleiders en deelnemers van de Sleutelbloem konden hierbij ook aanwezig zijn. Het was fijn om te zien waar en hoe Pieter en Babette een nieuwe plek hebben gekregen.
Vanaf hier wensen we nogmaals Pieter en Babette veel zegen toe op hun werk en leven in Groningen.

 

Afscheid Riemkje en Aryan

Het ene afscheid is nog niet achter de rug of de volgende zijn al weer geweest of komen er aan. Zo heeft onze ambulante begeleider Riemkje afscheid genomen en is in haar plaats Pauline aangenomen.
Riemkje: Bedankt voor alles wat je voor de deelnemers betekend hebt! We wensen je veel zegen toe in wat er ook op je pad zal komen.
Intussen is het ook bekend dat Aryan een nieuwe weg in gaat slaan. In plaats van het leiden van de houtwerkplaats op de Sleutelbloem gaat hij als zzp’er aan de slag.
Op de Sleutelbloem zullen we hem erg gaan missen als iemand die dagelijks aanwezig was en al de afgelopen jaren veel betekend heeft voor de Sleutelbloem en de mensen van de Sleutelbloem. Gelukkig gaan we hem vast nog wel zien en spreken.
Vanaf november zal hij niet meer op de Sleutelbloem zijn als begeleider in de houtwerkplaats.

Update van sloop en renovatie
De wint waait door de Sleutelbloem. Al het glas is van het dak afgehaald. Daarmee hebben we voldaan aan de eis hierin van de gemeente. Maar de herfst en de winter staan voor de deur. Hoe nu verder? Een grote vraag die ons steeds bezig houdt.
Er waait nog een wind door de Sleutelbloem. De wind van Gods Geest. Terwijl wij ons zorgen maken over de gebouwen van de Sleutelbloem, gaat Hij door met zijn werk. Er is veel gebeurd de afgelopen maanden, zichtbaar en onzichtbaar.
Na veel gesprekken en berekeningen zien we af van het plan voor volledige vernieuwing, dit ivm een te grote druk op onze werkwijze , Het plan is gewijzigd en zal in 3 fasen worden uitgevoerd. Fase 1 is de sloop van een groot gedeelte van de huidige bebouwing. 1200m2 kas zal blijven staan en wordt gerenoveerd. Fase 2 is de bouw van nieuwe werkplaatsen. In fase 3 zal het hoofdgebouw gerenoveerd worden.
Gods zorg en leiding mogen we ervaren. De materialen die wij nodig hadden voor de renovatie, lagen al klaar voor ons (wij wisten het alleen nog niet).
Daarnaast is er op verschillende manieren gezocht naar de financiering van de verschillende fases:

Fase 1  € 100000  direct noodzakelijk, ruim de helft is hiervan binnen
Fase 2  € 300000  voorjaar willen we graag starten
Fase 3  € 300000  hiervan is een gedeelte voor het dak geregeld

Tips, vragen, bijdragen?
Schroomt u niet contact op te nemen als u nog vragen hebt. Als u tips heeft voor verdere fondsenwerving, een renteloze lening wilt verstrekken of een andersoortige bijdrage wilt leveren, dan horen we dat graag. We blijven u op de hoogte houden.

 

Nieuw op de Sleutelbloem
Gerdine
Beste allemaal,
Aangenaam kennis te maken! Sinds 1 september loop ik rond op de Sleutelbloem. Na het vertrek van Pieter en Babette mag ik het team versterken. Het is een periode met veel onrust. Afscheid nemen is moeilijk. En wennen aan een nieuw persoon kost tijd. Toch heb ik het gevoel dat ik met open armen word ontvangen. Het is net of ik een lekkere, warme jas aantrek. Ik ben erg blij met deze prachtige plek!
Ik ben 34 jaar geleden geboren en getogen in Nunspeet als jongste van een gezin met 6 kinderen. Al mijn broers en zussen wonen verspreid over Nederland. Op dit moment heb ik een kleine kamer in Woerden. Ik ben op zoek naar een eigen plekje om te wonen ergens in de omgeving van Noorden. Ik hou ervan in mijn vrije tijd de natuur in te trekken, een mooi boek te lezen en de contacten te onderhouden met mijn familie en vrienden.
Na mijn opleiding tot maatschappelijk werker heb ik ruim 3 jaar een eigen zorgkwekerij gehad op de Veluwe. Daarna ben ik vertrokken naar Frankrijk om daar als vrijwilliger aan de slag te gaan bij Stichting l’Abri-france. In een prachtig oud wijnhuis worden mensen uit Nederland opgevangen, die om verschillende redenen een time-out nodig hebben. Door de jaren heen heb ik goede bagage gekregen om nu op de Sleutelbloem mijn werk te kunnen doen. Ik wens ons samen een fijne en goede samenwerking toe, onder de zegen van de Heere.
Tot ziens en hartelijke groeten van Gerdine van Engelen

 

Pauline
Dag allemaal,
Mijn naam is Pauline Griffioen, 29 jaar, woonachtig in Kockengen, getrouwd met Menno en moeder van 2 mooie zoons, Jozua en Elim.
Met ingang van oktober zal ik bij de Sleutelbloem aan de slag gaan als individueel begeleider. Ik zal cliënten thuis bezoeken en begeleiden waar nodig. Af en toe zal je me tegenkomen op de Sleutelbloem, maar het meest zal ik werken vanuit huis.
Ik heb er zin in om bij deze mooie organisatie aan de slag te gaan!
Tot ziens,
Groetjes Pauline

Lisa maria
Hoi allemaal!
Mijn naam is Lisa Maria Ewalt (Gewoon Lisa is goed hoor 🙂 ). Ik ben 23 jaar en ik kom uit Den Helder.
Ik doe de opleiding Social Work SPH, aan Inholland te Alkmaar. Ik zit in mijn tweede leerjaar en ik kom hier twee dagen per week stage lopen.
Er zijn veel dingen die ik leuk vind, buiten zijn, nieuwe dingen leren, gesprekjes met mensen en dingen ondernemen. Naast school en mijn werk op het strandpaviljoen ga ik regelmatig naar de sportschool, vriendinnen of ben ik in Woerdense Verlaat te vinden.
Als je vragen hebt, kom gerust naar me toe! Ik kijk er naar uit om met jullie samen te werken.

Jannemarie
Hallo allemaal!
Mijn naam is Jannemarie Bogert en ik woon gezellig met mijn familie in Leerdam.
Ik loop ongeveer een half jaar stage op de Sleutelbloem. Ik ben 2e jaars student van de opleiding Sociaal Agogisch Werk aan het Hoornbeeck College in Amersfoort.
In mijn vrije tijd ben ik vaak bezig met van alles en nog wat; mijn geit verzorgen, iets maken, orgel spelen of iets dergelijks.
Ik hoop veel te leren op de Sleutelbloem en daar een fantastische tijd mee te maken!
Groetjes!

Oud ijzer bakkie Johan
Johan is al jaren bezig met zijn grote hobby. Het ophalen van oud ijzer. Dan word het op een gegeven moment natuurlijk tijd voor een serieuze aanpak. Dus hebben we zijn auto laten bestickeren en zijn er visitekaartjes besteld.
Als u oud ijzer heeft liggen dat u liever kwijt dan rijk bent: zie onderstaande foto en neem contact op met Johan. Als u in omgeving Alphen woont haalt hij het graag bij u op.

Vacatures

De volgende drie vacatures staan op dit moment nog open:

  • Hoofd bedrijfsvoering m/v (32-36 uur)
  • Begeleider houtwerkplaats m (fulltime)
  • Begeleider m/v (36 uur)

Via onderstaande link komt u bij de omschrijving van deze vacatures en contactgegevens.
www.de-sleutelbloem.nl/vacatures
Helpt u ons ons team weer compleet maken door deze vacatures te delen binnen uw kring?