Nieuwsflits juni / juli 2016

Nieuwsflits
van de Sleutelbloem – Juni/juli 2016
Zomerse sferen

Na overdadige regenbuien en veel nattigheid op de Sleutelbloem, zijn eindelijk zijn de zomerse dagen aangebroken. De vakantie word ingeluid. Dat betekend extra rustige dagen met weinig deelnemers over de vloer, watergevechten, etc.

Volgende week hopen Addie en Evalien op vakantie te gaan, wat altijd weer even wennen is als ze er niet zijn. Deze zomer gaat de Sleutelbloem niet een week dicht, zoals voorgaande jaren. Met de renovatie in de startblokken en de grote veranderingen op komst, was het niet haalbaar en verstandig om een week te sluiten.

In het team gebeurd een hele hoop. Zo heeft Corieke afscheid van ons genomen, en nadert het afscheid van Pieter en Babette. Gelukkig kunnen we melden dat ons team is uitgebreid, al is onze zoektocht nog niet ten einde. Verder in de nieuwsbrief daar meer over. Al met al, ingrijpende en grote veranderingen, voor ons allemaal. We hopen en bidden dat alles onder Gods leiding en zegen mag verlopen in de wetenschap dat Hij over ons waakt.

Winterjas uit
Het was weer hoog tijd om de schapen en alpaca’s te verlossen van hun vacht. Elke keer weer een hele onderneming. Schapen vangen, schapen in bedwang houden, etc. Maar nu kunnen ze in ieder geval luchtig de zomer in.

 

Veel regen = varen op de Sleutelbloem

 

Herhaalde oproep voor een vrijwillige chauffeur
In voorgaande edities van de Nieuwsflits is het al onder uw aandacht gebracht, maar bij dezewillen we u nogmaals wijzen op onze vraag naar een vrijwillige chauffeur.
Zeker in de vakantieperiodes komen we er achter hoe groot die vraag eigenlijk is. Met de huidige personeelsbezetting is het dan ook een worsteling om een alternatief bus rooster op te stellen. Daarom nogmaals onze vraag. Bent u iemand of kent u iemand die in het bezit is van een rijbewijs en daarmee graag de Sleutelbloem van dienst zou willen zijn? Voor elke donderdag zoeken we een chauffeur die een ritje Utrecht zou willen rijden. En verder zijn we op zoek naar een chauffeur die op oproepbasis zou willen bijspringen waar nodig.
U kunt contact opnemen via ons telefoonnummer of anders een mail sturen naar anne@de-sleutelbloem.nl
Afscheid Tim
Na 5 jaar een trouwe bezoeker te zijn geweest, twee diploma’s en heel wat houtprojecten verder, was het voor Tim tijd om verder te gaan. Tim kreeg tegelijkertijd zijn diploma voor houtbewerking overhandigd. Van de Sleutelbloem kreeg Tim een schuurmachine mee omdat hij altijd graag alles een beetje bijstuurde om een zo mooi mogelijk resultaat te krijgen. En omdat Tim verder wil gaan leren in houtbewerking kon hij wel een eigen apparaat gebruiken. Tim heeft ons getrakteerd op heerlijke handgemaakte chocolade. Vanaf hier wensen wij Tim heel veel zegen en geluk toe. We zijn trots op wat je bereikt hebt, en wie weet kunnen we je ooit nog eens inhuren als heuse timmerman.

 

Diploma uitreiking
Overhandiging cadeau
Met leermeester Aryan

 

Tim met zijn project en maatje Guido

Vogelhuisjes op de markt
In de vorige nieuwsbrief wezen we u op ons uitgebreide assortiment vogelhuisjes. Om eens te kijken of deze vogelhuisjes goed verkopen heeft Aryan samen met anderen op twee verschillende plaatsen gestaan met een kraam. Eerst in een winkelcentrum in Woerden en vervolgens op de streekmarkt in Woerden.

Al krijgen we leuke aandacht wat voor onze naamsbekendheid niet verkeerd is. We denken er nu over na in welke vorm we er mee verder gaan.

 

Update vacatures
We kunnen naar aanleiding van onze zoektocht naar een begeleider en manager melden dat ons team is uitgebreid met een nieuwe collega en begeleider; Gerdine van Engelen. In de volgende nieuwsbrief zal ze zichzelf voorstellen.
De zoektocht naar een manager heeft nog niet de juiste persoon op de juiste plek opgeleverd. Wilt u deze zomer uw oren en ogen openhouden voor iemand met managers- en of begeleiderscapaciteiten, vanwege de samenstelling van het team bij voorkeur een man? Ter zijner tijd informeren we u dan concreter over een vacature.
Verder heeft Zwanelien, die bij ons stage liep, een contract gekregen zodat ze haar opleiding Sociaal Agogisch Werk, leren/werken kan gaan afronden.

 

Klein Kazachstan
Klein Kazachstan noemen we de Sleutelbloem regelmatig thuis. Een beetje wild, tegen de stroom in, pionieren, geen dag hetzelfde, in de zomer net zo warm, in de winter net zo koud, geen 9-5 baan maar een missie.
Babette kwam er terecht nadat we een aantal jaar in Kazachstan hadden gewoond en gewerkt. Pieter kwam drieënhalf jaar geleden het team versterken na projectleider te zijn geweest bij de PKN. We maakten op de Sleutelbloem prachtige en verdrietige dingen mee met de deelnemers en het personeel. Er werd getrouwd, er werd gerouwd, kinderen werden geboren, mensen wedergeboren, hachelijke situaties wisselden onbezorgde dagen af. Zorgvragers en zorgdragers vormen op de Sleutelbloem een groot gezin. Af en toe verlaat iemand het nest. Nadat anderen uitvlogen vliegen wij uit. Omdat een Stem ons riep naar het hoge Noorden van Nederland: de Martinikerk in Groningen, waar Pieter predikant wordt. Hoe dichterbij het moment van afscheid komt, des te meer we beseffen wat we achter moeten laten. Blij dat we een steentje mochten bijdragen aan de Sleutelbloem, weemoedig omdat afscheid nemen altijd pijn doet en zijn sporen achterlaat. In Groot-Kazachstan en in Klein-Kazachstan hebben we echter ervaren dat er een God is, die niet loslaat wat Zijn hand begon. Mocht u het leuk vinden ons even de hand te drukken ter afscheid, dan kan dat D.V. op donderdagmorgen 25 augustus tussen 10 en 12 u.Pieter, Babette en Coen

Afscheid Corieke
Na ruim een half jaar, drie dagen in de week, het team van de Sleutelbloem versterkt te hebben, heeft Corieke afscheid van ons genomen.
Hieronder een impressie van de afscheidsmiddag. Gezellig met elkaar eten, een spel met Corieke en het uitwisselen van cadeau’s. Omdat de hond van Corieke, Dokkie, ook een vaste gast op de Sleutelbloem was hebben we een hondenhok cadeau gedaan. En wij werden weer enorm verrast door het cadeau van Corieke aan de Sleutelbloem; een terrarium met drie Luipaardgekko’s. We zijn blij dat Corieke een baan gevonden heeft die goed bij haar lijkt te passen en dichterbij huis is. In de afgelopen periode zijn we ons ook aan haar gaan hechten, dan is afscheid nemen altijd dubbel. Gelukkig zal ze vast nog vaak bij ons over de vloer komen in vakanties of tijdens een bezoekje aan familie hier in de omgeving. Dankjewel voor alles Corieke!
Afscheid Sandra
De langst komende en trouwe bezoeker vanuit het Fasehuis (Kwintes) in Woerden heeft ook afscheid genomen. Sandra gaat verhuizen en kan dus niet meer makkelijk op de Sleutelbloem komen. We hebben haar toegezongen en een kalender met prachtige foto’s van haar Sleutelbloemtijd overhandigt. Vervolgens was het tijd voor een knuffelrondje…
We zullen je missen Sandra!