Nieuw project: Cursus Actief Plus

In samenwerking met de gemeente van Nieuwkoop en de thuiszorg-organisatie Activite zijn er inmiddels vier cursisten die aan de “opstapcursus” deelnemen. Drie mensen uit Syrië en een uit Somalië.
Dit project is voor statushouders die interesse hebben in een baan bij Actief Plus, maar die nog niet volledig bekwaam zijn om via de reguliere weg te solliciteren. Als de cursisten de cursus met goed resultaat hebben afgelegd, krijgen zij een certificaat en kunnen ze bij Activite aan de slag.

Inhoud training
De training bestaat uit drie introductiebijeenkomsten in Nieuwkoop en negen themabijeenkomsten op de Sleutelbloem voor het bespreken en oefenen van vaardigheden die specifiek van toepassing zijn op de beroepspraktijk van Actief Plus.

Ervaring
Ik (Evalien) vind het erg leuk om creatieve opdrachten te bedenken, zodat de theorie goed in de praktijk geoefend kan worden. Zo hebben we rollenspellen gedaan en e-mails geschreven.
In het huis van Anne (de buurvrouw) oefenen was ook erg leuk en leerzaam. We leren o.a.:
Hoe stel je jezelf voor? Hoe maak je schoon volgens de regels van Activite? Hoe geef je aan dat je bang bent voor honden? etc. Het valt niet altijd mee om er goede Nederlandse woorden voor te vinden. Soms zijn er geen woorden voor…
Naar de Sleutelbloem fietsen is ook een goede oefening, want om bij Activite te kunnen werken moet je wel tot 10 kilometer kunnen fietsen of een auto hebben.
We leren elkaar steeds beter kennen en we ontdekken dat we veel van elkaar kunnen leren.
Fijn werken met deze enthousiaste groep! Humor en plezier horen erbij en met de taal komen we er ook altijd wel uit. Ik ga alvast nadenken over een creatief certificaat. Als de cursus is in juni klaar is, hoop ik er vast nog iets over te schrijven. Dit is de Actief Plus groep.