Nieuw op de Sleutelbloem: Rick Bregman

Rick

Een plek met potentie! Dat was één van de eerste gedachten toen ik kwam kijken op de Sleutelbloem. Potentie zowel voor de deelnemers, als voor mezelf. Om te ontwikkelen, opdrachten af te ronden, en vooral om liefde te tonen. En hoe langer ik hier rondloop hoe meer ik dat begin te zien.

Inmiddels is het alweer een aantal weken geleden dat ik ben begonnen met stage lopen op de Sleutelbloem. Dinsdag 11 februari was mijn eerste dag en ik hoop hier stage te lopen tot ongeveer 26 juni. Dit doe ik vanuit de opleiding Maatschappelijke zorg. Hiervoor leg ik een sprinttraject af op het Hoornbeeck college in Gouda. Inmiddels zit ik in mijn laatste jaar en mag terugkijken op een prachtige en leerzame tijd.

Even iets over mezelf. Ik ben opgegroeid in de omgeving van Moerkapelle. Voor een tussenjaar op De Wittenberg ben ik verhuisd naar Zeist en daar woon ik nu nog. Dit wonen doe ik in een christelijke leefgemeenschap met ongeveer 60 andere jongeren. Sportief aangelegd doe ik graag schaatsen, mountainbiken, voetballen en andere sporten. Nog voordat ik met het tussenjaar begon heb ik de Hbo-opleiding tuinbouw en agribusiness afgerond. Vandaar ook dat ik in tegenstelling tot de meeste mbo-studenten 26 jaren jong ben.

Mijn doel is om overal waar ik kom mensen lief te hebben en te laten groeien. Dit leer ik van Jezus en is een heel proces. Inmiddels ben ik er gelukkig wel achter dat ik mag leven vanuit wat Jezus deed. En niet wat ik nog allemaal moet doen, om aan allerlei standaarden te voldoen. Daarom kan ik zeggen ik ben waardevol, maar u ook!