Kerstweek en oliebollen bakken

Kerstviering

Zoals we al eerder schreven, konden we afgelopen jaar het kerstfeest op de Sleutelbloem helaas niet vieren zoals anders. We hebben er een creatieve draai aangegeven en we hebben er een kerstweek van gemaakt, zodat we elke dag iets leuks te doen hadden. Er waren allerlei activiteiten: kerstkoekjes bakken, huisjes van peperkoek maken, kerststukjes maken, een schrijfworkshop en Bijbelstudie rondom kerst. Op donderdag was er een heerlijk 3-gangenmenu. Zo hebben we, ondanks alle beperkingen, toch onbeperkt kunnen genieten van de kerstsfeer.
Op eerste Kerstdag was er een bijeenkomst voor een beperkt aantal mensen, waarin we met elkaar nagedacht hebben over het wonder van kerst: dat Jezus als baby naar deze aarde wilde komen om ons te redden. Wat een prachtige en vreugdevolle boodschap, juist in deze periode. Veel viel dit jaar weg, maar de kerstboodschap bleef!

Ook het oliebollenfeest kon dit jaar doorgaan. Op 30 december stonden er ’s ochtends vroeg al een aantal mensen in de keuken. Zodra de deelnemers kwamen, waren de eerste oliebollen al uit de pan.
Er zijn weer heel wat calorieën weggewerkt 😉