Kerst – Spoor van Licht

Het lijkt alweer lange tijd geleden, maar de prachtige avond van 21 december zijn we zeker nog niet vergeten. Nadat we heerlijk hadden gegeten met deelnemers, vrijwilligers en collega’s, was er die avond een prachtig spoor te volgen over het terrein van de Sleutelbloem; het spoor van Licht. De start van deze route begon in de houtwerkplaats, de timmerwerkplaats van Jozef, waar we stilstonden bij de verkondiging van de komst van Jezus. Vanuit daar liepen we naar de binnentuin. Hier mochten we een stukje zien en ervaren van de reis van Jozef en Maria van Nazareth naar Bethlehem. Deze eindigde bij de kribbe; gevuld met het geschenk van Jezus’ komst!

Hoe zijn Licht zich verder verspreidt onder ons? Dat konden we ontdekken in het vervolg van de route. Bij het dierenverblijf hoorden we eerst hoe de geboorte van Jezus verteld werd aan de herders. Verder werden we stilgezet bij Jezus als onze Herder aan de hand van Psalm 23. Dit alles onder het genot van een heerlijke warme chocomel, die we kregen van een heuse herder in de herdershut.

Vanuit hier liepen we door tot we vooraan in de schuur konden luisteren naar het verhaal van de wijzen uit het Oosten. Zij zagen een ster en gingen opzoek naar het Licht. In een donkere ruimte werden de sterren in ons leven verlicht; een bekende voetballer, een dominee etc. Liepen we nog een stukje door… dan scheen een fel licht ons tegemoet: door zijn komst kan Jezus ons licht zijn.

Het spoor was nog niet ten einde voordat we in het atelier waren geweest; hier konden we creatief aan de slag met het versieren van kaarsjes. Via een mooi tafereel van wierook en mirre kwamen we uit bij de Herberg, het eindpunt van dit spoor. Hier dronken we gezellig koffie met elkaar. We sloten de avond af met een gezamenlijk programma, waarbij we stil stonden bij het thema ‘Licht’ aan de hand van de Bijbel en prachtig gezongen liederen.

We kijken met elkaar terug op een prachtige avond met deelnemers, collega’s, vrienden en familie!


(Bij de foto impressie staan meer foto’s.)