Interview: Piet&Helen Bremmer

Piet&Helen Bremmer

Van de COOP in Zegveld.
Op bezoek bij familie Bremmer in hun nieuwe huis op 20 oktober 2020.

Ik wilde hen eens in het zonnetje zetten, omdat ze al heel lang betrokken zijn bij de Sleutelbloem en met ons meedenken en meedoen in de vorm van voedsel en onderdak.

Ik werd uitgenodigd voor een heerlijke lunch, waarbij we gelijk een interviewtje konden doen.

Het nieuwe huis waar Piet heel veel zelf aan gebouwd heeft is eigenlijk een “leeftijdshuis”.
Het huis heeft een aanbouw waar nu een deelnemer van de Sleutelbloem woont. In de toekomst wil het echtpaar de mogelijkheid hebben om beneden te slapen.

Eerst was het idee om er een B&B van te maken, maar dan moest er nog veel ingericht worden zowel binnen als buiten. Dus dachten ze aan verhuren.
Voordat er een deelnemer van de Sleutelbloem in ging wonen, hebben Piet en Helen al even “geproefd “ aan het verhuren. Maar al spoedig kwam de ruimte vrij voor iemand anders….

Waarom willen jullie de aanbouw aan jullie huis beschikbaar stellen, specifiek aan iemand van de Sleutelbloem?

Helen:
“We hebben gemerkt dat we het heel gezellig vinden als er iemand naast ons woont. Nu alle 6 kinderen de deur uit zijn is het stiller geworden, hoewel de (klein)kinderen regelmatig komen en wij dat heel leuk en fijn vinden. Door de corona is mijn vrijwilligerswerk in het ziekenhuis even stilgelegd.
Vanuit mijn verpleegkundige achtergrond en hoe ik in het leven sta, vind ik het fijn om er gewoon voor iemand te kunnen en mogen zijn. Ik ervaar alles van God te hebben gekregen in dit leven en ook dat ik op reis ben naar een andere bestemming. Ondertussen is het mijn verlangen mijn gave in te zetten. Eigenlijk heb ik me altijd met zorg (en vrijwilligerswerk) beziggehouden: verpleging, de kinderen, daarna heb ik als vrijwilliger in een Hospice gewerkt en als gastvrouw bij oncologie in het ziekenhuis.
Dit werk heeft mijn leven en mijn denken veranderd. Ik zie het als meerwaarde om mensen te helpen, ook in deze vorm: iemand zelfstandig laten wonen en er toch voor zijn als dat nodig is”.

Piet en Helen vullen elkaar goed aan. Helen werkt het allerliefst op de achtergrond, maar Piet niet.

Piet:
“Ik ben graag actief en dienend bezig, meer een doener.
Ik geniet ervan om met mensen bezig te zijn o.a. in de COOP-winkel en daarbuiten, bijvoorbeeld bij de brandweer en dorpsactiviteiten. Ook vind ik het een uitdaging om “Koers Vakantie Extra” te leiden.
Zowel het diakenschap als het schoolbestuur waren fijne jaren waarin ik dienend bezig kon zijn.
Mijn zoon Bart staat nu in de winkel, zodat ik het wat rustiger aan kan gaan doen. Zijn enthousiasme en nieuwe ideeën werken voor mij heel inspirerend. Hij komt nog gezellig thuis eten, wat een goed moment is om ideeën uit te wisselen.
Het ontwerpen van een nieuw huis, de aanpak daarvan, is ook echt iets voor mij: ik houd van dingen oplossen en nieuwe uitdagingen aangaan. Hoewel ik erachter kom dat niet alles zomaar op te lossen is. Daarom wil ik er zijn voor mensen die op mijn pad komen”.

We bedanken Piet en Helen voor hun betrokkenheid en praktische inzet: voor al het voedsel dat we krijgen voor mens en dier en wat zo niet weggegooid hoeft te worden. En we bedanken hen nu ook voor de woonruimte die we mogen huren.
Tegelijk willen we Klazina nogmaals bedanken, die vlakbij de COOP woont en al eens eerder in het zonnetje heeft gestaan in de nieuwsflits. Zij zorgt er steeds voor dat de producten van de COOP uit het winkelsysteem gehaald worden en op bestemming “de Sleutelbloem” terecht komen.