Interview met Rebecka

Rebecka

Interview met vrijwilliger Rebecka Woudenberg

Vertel eens iets over jezelf…
Mijn naam is Rebecka, 44 jaar en moeder van Jorik (11) en Fabian (7).
Tot een aantal jaar terug werkte ik als activiteitenbegeleider. Ik ben dol op het werken met autistische mensen, ik ervaar ze meestal als heerlijk eerlijk.
Wat ik heel belangrijk vind en wat ik de mensen leer is: dat ze tegen een grapje moeten kunnen, want niets is zo belangrijk als humor!
Sinds 3 jaar werk ik in een showroom voor tafels op maat. Daarnaast lees ik veel ben ik heel graag creatief bezig, met name op/met papier.

Hoe ben je op de Sleutelbloem terecht gekomen?
Van m’n buurvrouw hoorde ik van de Sleutelbloem. Zij heeft haar auto daar laten keuren en was enthousiast over wat daar allemaal gebeurde. We werken allebei in de zorg, dus ik werd ook nieuwsgierig en ging ik kijken op de website. Ik zocht eigenlijk een manier om eens op de Sleutelbloem te gaan kijken en toen leerde ik (via de kerk) Lucinda kennen die daar werkt. Aan haar heb ik gevraagd of ze mij een rondleiding zou kunnen geven en dat is gebeurd!

Wat spreekt je aan van de Sleutelbloem?
Ik was heel benieuwd naar 2 dingen. Allereerst was ik benieuwd naar het zelfstandig werken, buiten de kaders van een instelling. En ik wilde weten hoe je, als gelovige, vormgeeft aan het geloof in de praktijk.

Ik heb me als vrijwilligster aangemeld en ik ben aangenomen. Ik werk nu 3 weken op de Sleutelbloem en draai mee bij creatieve activiteiten. Ook ga ik creatieve workshops geven.

Wat me opvalt is dat er veel rust is ondanks dat er veel mensen zijn. Iedereen wordt gevraagd iets te doen, maar wel op een eigen manier die past bij de deelnemer.