Interview met Mike Verwaijen

Mike

Ik ontmoet Mike op donderdagochtend op de Sleutelbloem. We gaan lekker bij de kachel zitten en Mike vertelt over zijn leven. Hij is 52 jaar getrouwd met Ans. Ze wilde graag met hem trouwen, maar wel in de kerk. Mike is vanaf dat moment op zoek gegaan naar de Heere God. Hij ontdekte dat er een Schepper is van de wereld. Rond zijn 28e heeft hij de Heere God persoonlijk mogen leren kennen en heeft hij belijdenis van zijn geloof gedaan. Hij woont in Nieuwveen. Via verschillende wegen zijn ze bij de Baptistengemeente in Hoofddorp terecht gekomen. Ans is momenteel ernstig ziek. Ze heeft een hersentumor, maar ze heeft een heel mooi getuigenis mogen geven: ‘Ik weet zeker dat de Heere God ons zal helpen. Ik weet waar ik naar toe ga en ik weet dat Hij ook voor Mike zorgt.’ Mike is erg trots op zijn vrouw.

Mike heeft ca. 20 jaar voor de kinderopvang van Roemenië gewerkt. Via een adoptieprogramma wordt er geld opgehaald voor kinderen die thuis woonden in containers, maar ook in tehuizen, onder armoedige omstandigheden. Hij organiseerde aan het einde van het jaar acties met het verkopen van sinaasappels bij verschillende tuincentra. Circa 6 jaar geleden is hij daarmee gestopt.

Mike heeft een groot hart voor jongeren. Zelf heeft hij vroeger ook in een pleeggezin gewoond. Soms haalt en brengt hij jongeren naar school of dagbesteding. Zo ging hij ook iemand halen en brengen naar de Sleutelbloem en is toen in contact gekomen met Addie.

Momenteel is Mike vrijwilliger op de Sleutelbloem. Na een aantal weken is hij gestart met het project duofiets met elektrische ondersteuning. Ondertussen komt de chauffeur van de Sleutelbloem bij ons zitten en vertelt over het fietsproject: ‘Als Mike vrouwen meeneemt met de fiets, stopt hij onderweg vaak voor koffie, thee of iets fris, maar met mannen fietst hij aan één stuk door!!’ 😊

Het is zo goed om te fietsen, vertelt Mike: Genieten van natuur en frisse lucht. Het is gezond om sportief bezig te zijn. Je kunt ontspannen. Als je wilt praten over iets, is dat ook mogelijk. Hij vraagt niet veel, maar geeft de mogelijkheid aan anderen om iets te vertellen. Korte ritten maken ze naar de Amstelkade. Hij stopt dan bij Rijnaerde; mensen met verstandelijke beperkingen bedienen hen met lekkere chocolademelk. Ook wordt er langer gefietst in de middag naar Zegveld, Woerden en Kudelstaart. Ook naar zijn huis in Nieuwveen en dan drinken ze samen met Ans een bakje koffie of thee.

Mike vertelt nog over de presentaties die hij mocht geven op een reformatorische school in Lisse, de Akker. Het moment dat de hele klas een mooi lied voor hem zong als dank, heeft hem diep geraakt.
Mike is dankbaar dat hij op de Sleutelbloem mag zijn. Hij is blij dat Addie en Evalien hem de kans geven om vrijwilliger te zijn op de Sleutelbloem. Dat hij iets mag betekenen voor zijn medemens. Ook al heeft hij een kleine rol, vindt hij zelf. Hij wil anderen enthousiast maken ook iets te doen als vrijwilliger.

Ik dank Mike hartelijk voor het interview en ken hem nu veel beter nu hij zijn levensverhaal heeft verteld. Ik vertel nog iets over mezelf en dan nemen we afscheid. Mike, van harte Gods zegen gewenst, ook voor je lieve vrouw Ans. Dankjewel dat je dit doet voor de mensen van de Sleutelbloem!