Interview Lieke

Ik ben vandaag in gesprek met Lieke. Net op het laatste moment voor het weekend. Maar ik heb haar bereid gevonden om nog even wat met jullie te delen.

Lieke (rechts) en Lyanne (links)
Konijnentransport

“Ik ben Lieke, woon in Zegveld en ik ben 20 jaar. Vanaf ongeveer november kom ik voor dagbesteding op de Sleutelbloem. Ik zat op school en daar liep ik een beetje vast. Nu heb ik tijd om aan mezelf te werken.

Op de Sleutelbloem ben ik vooral bezig met koken, creatief, aansluiten bij verschillende activiteiten, bloemen plukken, etc. Verder heb ik elke week gesprekken om aan mezelf te kunnen werken. Soms bedenken we weleens iets anders dan anders. Vorige week deed ik bijvoorbeeld met Lyanne Bijbelstudie op een bankje aan het water.

Op de Sleutelbloem zijn vind ik heel fijn. Als ik niets te doen heb en thuis zit, val ik anders in een behoorlijk gat. Het is fijn om te weten dat er mensen zijn die om je geven, die naar je willen luisteren en er voor je willen zijn. Het is fijn dat niets raar is. Ik mag helemaal mezelf zijn. Ik wil graag meer ontdekken over wie ik zelf ben. Ik zou graag wat stabieler worden, in mijn emoties bijvoorbeeld.

Ik vind het fijn dat ik hier ook over mijn geloof kan praten. Daar zat ik behoorlijk mee vast. Hier is mij wel een hoop duidelijk geworden. Ik leer dat het geen hopeloze zaak is, wat ik eerst dacht, maar dat ik wel in God kan gaan geloven. Ik merk dat God hier aanwezig is.

De komende tijd ga ik waarschijnlijk verhuizen naar het Rode Huisje (begeleid wonen voor jonge vrouwen). We wachten nu op het rond krijgen van de indicatie van de gemeente. Ik ga daar Anne plagen;) En verder wil ik graag zelfstandiger leren worden. Ik verlang naar iets meer rust en ruimte voor mezelf zodat ik mezelf verder kan ontwikkelen.

Over 2 weken begin ik met pastorale gesprekken. Als ik eraan toe ben wil ik weer met school verder gaan.

Ik wil aan jullie meegeven dat je waardevol bent in Gods ogen. Zelf ben ik dit ook nog aan het leren. Als je dat weet, weet je dat je niet alleen bent, maar dat God bij je is.”