Interview Johan Immink

Johan_Immink

Scheidend voorzitter van Stichting De Sleutelbloem Johan Immink: “God is hier aan het werk”.

Nog een paar maanden en dan geeft Johan Immink, voorzitter van Stichting De Sleutelbloem, na acht jaar het stokje door. Tijd voor een terugblik op zijn tijd bij De Sleutelbloem.

Sinds 2012 is Johan aan De Sleutelbloem verbonden. Eerst als algemeen lid van Stichting De Sleutelbloem; de laatste jaren heeft hij de voorzittersrol op zich genomen. “De Stichting is eigenlijk een steunstichting van Leerwerkcentrum De Sleutelbloem”, vertelt Johan desgevraagd. “In de steunstichting functioneert ook Vrienden van de Sleutelbloem. Iedereen die iets wil doen bij de Sleutelbloem kan daaraan meewerken. Het bestuur van de stichting ondersteunt Addie en Evalien bij hun werkzaamheden, denkt met ze mee over zaken die er spelen, fungeert als hun klankbord en adviseert op het gebied van onder andere fondsenwerving. Bijvoorbeeld als er een nieuwe inventaris voor één van de woningen van De Sleutelbloem nodig is en er is geen budget vanuit de overheid hiervoor beschikbaar, dan spant de Stichting zich in om daar een oplossing voor te vinden.”

“Bestuurswerk is iets wat me goed ligt. Zaken organiseren, structuur aanbrengen, financieel management… dat is wat in de afgelopen jaren bij de Sleutelbloem belangrijk was en daar word ik ook enthousiast van, dat dat steeds beter gebeurt. Als Stichting zien we dat God hier aan het werk is. Mensen die elders geen plek kunnen vinden, krijgen die hier vaak wel en mogen zichzelf zijn. Zowel deelnemers als vrijwilligers: een mooie mix van mensen die met elkaar bijzondere dingen beleven. Zo is De Sleutelbloem in de loop van de jaren uitgegroeid tot een plek die we als christelijke gemeenschap mogen koesteren.”

“Terugkijkend op acht jaar bij De Sleutelbloem, zie ik dat er in die tijd veel slagen gemaakt zijn en we met elkaar echt iets bereikt hebben. Voor mij is het een mooi moment om te stoppen. Voor het najaar van 2021 heeft de Stichting nog een belangrijke taak in het vooruitzicht: het opstellen van een financieel plan voor het financieren van de laatste loodjes van de renovatie. Natuurlijk blijf ik na mijn vertrek De Sleutelbloem vanaf de zijlijn zeker volgen. Ik wens zowel Addie en Evalien als mijn opvolger, waarvoor binnenkort een vacature geplaatst zal worden, Gods zegen toe voor de toekomst.”