Interview Jan & Gerrie de Leeuw

Jan&Gerrie

Even voorstellen:

Wij zijn Jan & Gerrie de Leeuw, allebei geboren en getogen in Kockengen. 25 jaar lang heeft Jan een schildersbedrijf gehad en toen was het tijd om rustiger aan te doen.
Ook al heeft Jan geen bedrijf meer, stilzitten staat niet in zijn woordenboek. Hij steekt graag zijn handen uit de mouwen en vindt het leuk om mee te denken met nieuwe projecten.

Gerrie is er altijd geweest voor hun kinderen en is “allround” vrijwilligster.
In de kerk, oppaswerk, gastvrouw zijn en voor Jan en alleman klaar staan…
Nu de kinderen groter worden en zelfstandiger zijn, wil ze haar vrijwilligerswerk uitbreiden en is de Sleutelbloem op haar pad gekomen. Gerrie houdt van mensen en geniet ervan om iets voor een ander te mogen betekenen.

Hoe zijn jullie op de Sleutelbloem terecht gekomen?
Eigenlijk via onze kerk. Er waren deelnemers van de Sleutelbloem die lid werden van onze gemeente en zodoende zijn we steeds meer betrokken geraakt met het werk van de Sleutelbloem. Dat is ongeveer 2 jaar geleden.
We vinden het allebei erg mooi en zien de noodzaak van wat er allemaal op de Sleutelbloem gedaan wordt met en voor de mensen. Wat we daar meemaken en elke keer zien is dat daar gewerkt wordt vanuit de liefde van de Heere Jezus. Er is geduld, humor en saamhorigheid, ondanks alle verschillende deelnemers en deze lastige tijd. Daar worden we blij van, dat is genieten.

Jan & Gerrie zijn ook actief lid van de “vrienden van de Sleutelbloem” (een groep mensen die activiteiten bedenken om bekendheid en inkomsten voor de Sleutelbloem te werven).

“Het lijkt ons prachtig om nog veel meer mensen bij de Sleutelbloem te betrekken, en nog veel meer voor de Sleutelbloem te organiseren. Nu is het wat lastig en ook wat gestagneerd vanwege coronatijd, maar we hopen op andere tijden.”

Wat geven jullie de Sleutelbloem mee?
“De zegen van De Heere en Zijn nabijheid.”

Jan & Gerrie
Twee mensen waar we ontzettend blij mee zij, die van aanpakken houden en een nuchtere Hollandse kijk op het leven hebben.
Fijn dat Jan een goede speurneus heeft om de nodige spullen op marktplaats op te sporen, in de Herberg is er o.a. resultaat van te zien. Een paar mooie banken, tafel en stoel: gratis op de kop getikt! Ook deelnemers zijn blij met de praktische hulp, want er gaat nog weleens wat kapot in een van de woonbegeleidingshuizen en dan staat Jan klaar om ons werk en tijd uit handen te nemen.
Gerrie is volgens mij overal voor te porren, of het nu schoonmaakwerk is of organiseren van activiteiten. Voor iedereen altijd een gulle lach! Bedankt voor alles, tot nu toe. Bijzonder dat jullie zoveel enthousiasme en energie hebben en er voor de Sleutelbloem willen zijn!