Interview Hennie Abrahamse

Hennie Abrahamse

Iets over Hennie…
Hallo, ik ben Hennie, ik woon met mijn Sjaak en onze 5 kinderen in het Utrechtse Montfoort.

Wat je voor bezigheden heb je door de week?
In het dagelijks leven ben ik als accountant werkzaam bij een advies- en accountantsorganisatie.

Hoe ben je betrokken geraakt bij de Sleutelbloem?
Ruim 6 jaar geleden heb ik voor het eerst op een verjaardag kennis gemaakt met de Sleutelbloem, we kregen rondleiding en hebben er echt heel lekker gegeten. Daarna kwamen er wat vragen op mijn vakgebied en als “vanzelf” volgde daar nadere betrokkenheid uit en werd ik bestuurslid. Het werk van de Sleutelbloem, het doel, de kernwaarden en de warmte maakten en maken dat ik daar een heel klein steentje aan wil en kan bijdragen.

Op dit moment ben ik penningmeester en secretaris van de stichting. Deze dubbele functie is wel tijdelijk, dus als er nog iemand beschikbaar is voor één van beide functies: laat het weten!

Wat ik jullie wil meegeven?
Voornamelijk, blijf dicht bij je bron, je oorsprong. Dat is de Bron, maar ook jullie doel en missie, die samenkomt in jullie naam:


De Sleutelbloem:
als plantje: eenvoudig en bijzonder
als muzieksleutel: er zit muziek in ieder mens
als sleutel: het openen van gesloten bloemen

Extra berichtje van de penningmeester:

Beste vrienden van de Sleutelbloem,

Aan het begin van het jaar een kort bericht van de penningmeester. Waarom? Daarom!
Om jullie te bedanken voor de gaven, jullie blijk van meeleven, zo zichtbaar in jullie financiële bijdragen, in geld, materiaal en arbeid.
Het was heel veel en daar zijn we ontzettend dankbaar voor! We zijn dan ook oprecht dankbaar, blij en verwonderd! Naast dank aan God, dank aan jullie.

Deze giften zijn ingezet voor onder andere de dierenverblijven, diaconale steun, bouw van de Ambassade en voor de kerstpakketten van de deelnemers.


vr gr penningmeester Stichting De Sleutelbloem

We willen Hennie hartelijk bedanken voor al het werk wat ze voor de Sleutelbloem verricht. Ook haar warme en oprechte betrokkenheid stellen we zeer op prijs. Al vele jaren is Hennie aan de Sleutelbloem en aan ons verbonden en deelt haar kennis en kunde op financieel gebied.
We kennen haar als een intelligente, lieve en bescheiden vrouw die (letterlijk) achter de schermen doet wat er nodig is. Heel waardevol om jou in ons Stichtingsteam te mogen hebben.
Soms waaien we eens met deelnemers aan om de schatten van Sjaak te bezichtigen. Hij verzamelde prachtige kleurrijke vlinders en andere (niet meer levende) insecten op soort en maat en uit allerlei landen.