Interview Corine

Hallo, ik ben Corine van der Schaft en al 26 jaar getrouwd met Martien. We hebben vier kinderen en twee kleinkinderen. Al 22 jaar woon ik in Wilnis en ik werk nu 7 jaar op de Sleutelbloem.

Hoe ben je op de Sleutelbloem terecht gekomen?
Via een advertentie in een kerkblad. Toen ik de advertentie las, had ik gelijk het gevoel dat dit niet zomaar op mijn pad kwam.
Ik was gelijk enthousiast. Ik moest wachten want er waren best veel sollicitanten. Het duurde me te lang en toen belde ik zelf. Ik had Pieter Versloot aan de lijn. Nou, die was op dat moment zo enthousiast en verwonderd over wat er net was gebeurd, zijn mond liep ervan over: er was een deelnemer tot geloof gekomen.
“Wauw”, dacht ik, “je zal daar maar werken zeg”.
Ik werkte op een accountantsbureau en had die baan al opgezegd, omdat ik ervaarde dat ik daar niet gelukkig van werd.
Die tijd was een hele spannende tijd voor mij, want ik had mijn baan al wel opgezegd maar nog geen andere baan.
Ik wist niet of ik wel op de Sleutelbloem aangenomen zou worden, maar toch was er iets in mij wat dat wel geloofde.
Een heel bijzonder moment voor mij was toen ik gewoon aan het tanken was bij de Tango. Ik hoorde daar heel duidelijk Gods stem, die zei: “Jij krijgt die baan”. Dat was voor mij een bevestiging. Pieter belde mij op en uiteindelijk werd ik inderdaad aangenomen. Haha, ik werd gefeliciteerd met de baan. Ik kon toch moeilijk zeggen: ”Ja, dat wist ik al”. Ik was erg blij. “Het is wel een baan waar veel vertrouwen aan te pas komt”, zei hij, en dat is ook wel gebleken. Ik zie, lees en regel veel vertrouwelijke dingen en dat geeft me veel voldoening, ook al is het soms niet makkelijk.

Zijn je werkzaamheden nog veranderd, als je kijkt naar toen en nu, 7 jaar verder?
Ik heb wel wat turbulentie gehad, ja. Op verschillende plekken op de Sleutelbloem heb ik gezeten. Eerst in de “keet van Corine”, helemaal persoonlijk geschilderd en behangen. Mensen hadden er echt een project van gemaakt met een bijzonder portret van mij. Het was soms wel behelpen hoor, vooral in de winter.
Nu ben ik naar voren verhuisd en heb een heerlijke werkplek. Niet alleen aan de buitenkant is het dus anders geworden, maar intern is er ook gewerkt aan professionaliteit.
Langzaam maar zeker ben ik alle betalingen gaan doen en ingewerkt in de cliëntenadministratie. Dan is heel anders dan ik gewend was. Het is ook heel veel werk. Met de nieuwe software kan ik goed uit de voeten en ik hoop dat we doorgaan met automatisering voor in de toekomst.

Het leuke van deze baan vind ik de betrokkenheid met en voor de deelnemers. Ik ga zelfs met deelnemers naar de tandarts, bezoek hen of ga met hen wandelen.
Ik heb vorig jaar een Alfacursus gegeven en het meehelpen organiseren van de bijeenkomsten op zondag vind ik ook erg fijn. Ik hou van organiseren en zoek dan contact met verschillende dominees en sprekers.
De afwisseling maakt dat ik het echt naar mijn zin heb, zowel in het team als met de deelnemers! Alleen facturen maken en verder niks… dat is niets voor mij. Ik hou van mensen en gezelligheid/ bedrijvigheid om mij heen. Het heeft ook een nadeel, want soms word ik teveel afgeleid of laat ik me teveel afleiden. Daarom werk ik soms thuis als ik al mijn concentratie echt nodig heb.

Wat ik fijn vind aan het team is dat iedereen elkaar respecteert en dat er een goede verstandhouding is. We hebben elkaar ook zo nodig in dit werk.
Ik voel me vrij om te mogen zijn wie ik ben en dat is goed. Dat geeft mij ook ruimte om dingen te delen met elkaar.
Wat ook heel belangrijk voor mij is, is humor. En dat is er met jong en oud!
Heel waardevol. Je kunt van elkaar zoveel leren.

Jullie lezen wel dat Corine hier al 7 jaar werkt, wat een mooi getal. We hopen dat ze nog lang bij ons blijft werken.
Inmiddels is ze niet meer weg te denken uit de Sleutelbloem. De duizendpoot, de spin in het web!

We hebben de afgelopen nieuwsflits steeds een vrijwilliger in het zonnetje gezet.
Naast vaste kracht is Corine ook namelijk ook vrijwilligster namelijk!
Ze heeft een functie in het stichtingsbestuur van de Sleutelbloem als secretaresse en dat is allemaal vrijwilligerswerk.
Hierbij zetten we Corine vol in het zonnetje! Dank voor alles wat je voor ons en de Sleutelbloem betekent.

Wat Corine ons nog wil meegeven:
Jezus is de Goede Herder en ik wens dat we allemaal schapen mogen zijn van dezelfde kudde die de Goede Herder, de Here Jezus, volgen.