Fietspuzzeltocht 24 mei

Maandag, 2e pinksterdag, was het dan zover: de fietspuzzeltocht. We hadden besloten dat het toch door zou gaan, ondanks de voorspelde regen. We hebben er op het laatst ook een autopuzzelrit van gemaakt, dat was een goede zet. De “echte bikkels” pakten de fiets, waaronder mijn vader en moeder van bijna 80 jaar (die de 35 km reden!) en een gezin met een prachtige overdekte fietskar.
Lucinda was de eerste fietser die op pad ging, samen met haar moeder en een vriendin.Veel voorbereiding was eraan voorafgegaan door de “vrienden van de Sleutelbloem”: spullen maken voor de verkoop, voedsel inslaan, prijzen kopen, opruimteams samenstellen, nest maken, etiketten maken, routes uitprinten etc. Erg leuk dat er veel jongere mensen zo enthousiast waren om te helpen: Arjen, Anne en Maaike in de keuken, Annerieke en Matthias op de tussenstop, Yvonne en Yvette bij de aanmeldtafel.


Op de foto’s is te zien wat er allemaal te doen was: een springkussen, een verkooptafel, lekker eten en een prijsuitreiking. Het was vooral oergezellig om elkaar te ontmoeten en een prachtige tocht te fietsen of te rijden. Er waren er ook die daar geen zin in hadden en die kwamen lekker eten. Er was genoeg patat en een goede catering! Ook was er gelegenheid om eens te kijken naar de nieuwgebouwde projecten op de Sleutelbloem. Heel veel was overdekt, gelukkig! En `s middags scheen de zon weer. Ik geloof niet dat het weer nu zoveel bepaalde, want ik heb niemand horen klagen. Erg fijn en goed om veel nieuwe gezichten te zien op deze dag en zo de bekendheid te vergroten en de betrokkenheid meer te ervaren. Het was hartverwarmend, het geeft ons nieuwe energie en kracht om door te gaan met ons werk. We hebben elkaar zo nodig, juist in deze tijd.
Namens de hele Sleutelbloem willen wij (Addie & Evalien) graag iedereen heel erg bedanken die zich hiervoor ingezet heeft en in het bijzonder:

Esther Koemans- Kerkhoven
Zij vond het een uitdaging om 11 uur achter elkaar op een stoel op het dak te zitten voor de Sleutelbloem. Met haar persoonlijke sponsorlijst heeft zij hiermee € 1600,- opgehaald!
Ze zat daar al vanaf 06:00 uur als een vogel op haar nest. Ze ervaarde regen, wind en zonneschijn.
Ze hield haar goede humeur en gebruikte deze tijd als een stiltemoment voor zichzelf. Daarna zijn wij heel stil geworden. Wat een enorm bedrag!De totale opbrengst van de fietspuzzeltocht is € 2668,- We willen dit bedrag graag gebruiken voor de aanschaf van nieuwe dieren nu de hokken bijna klaar zijn.