Even voorstellen: vrijwilliger Bert

Even voorstellen
Ik ben Bert, getrouwd, heb 2 kinderen en 2 kleinkinderen en ben woonachtig in Wilnis.
Tot ruim een jaar geleden was ik verwarmingsmonteur en ver daarvoor, van mijn 26e tot 30e jaar, heb ik in een verpleeghuis gewerkt.

De weg naar de Sleutelbloem
Collega Heleen zit bij mij in een bijbelstudiegroepje. In 2023 ben ik, uit belangstelling, naar de open dag en de Kerstviering van de Sleutelbloem geweest. Het raakte mij.

Taken binnen de Sleutelbloem
Ik rijd als chauffeur en doe voorkomende taken. Zoals Addie zegt: “Wat jij ziet om te doen.” Ik heb één vaste dag: de woensdag. Verder kan ik altijd gebeld worden. Ik kan makkelijk nee zeggen, dus men kan zich vrij voelen mij te bellen.

Ervaring tot nu toe
De jeugd raakt mij. Ik ben er voor hen, stimuleer ze, zie wonderen gebeuren.
In gesprekjes zie ik eenvoud en eerlijkheid. Alles is heel transparant hier. Dat raakt mij diep.
In de Sleutelbloem omgeving waar veel gebeurt, kan iedereen zichzelf zijn, voor iedereen is er plek. Daar voel ik mij heel prettig bij.

Mooie ervaringen
Als chauffeur heb ik leuke gesprekjes. Zoals laatst: ‘Gelooft u?’ ‘Ja.’ ‘Echt? U neemt me in de maling.’ Ik zei: ‘Ik geloof van top tot teen.

Verleden week hoorde ik iemand zeggen: ‘Ik ben blij met alles.’ ‘Ook met jezelf?’, vroeg ik. Daar kwam geen bevestiging op. ‘God ziet toch heel andere dingen dan jij en kan niet liegen.’ ‘Die ga ik onthouden’, zei deze persoon. Prachtig!
Ja, ik voel mij hier echt heel thuis. Ik vul niet teveel in wat ik ga doen, God voorziet. En Hij geeft mij de woorden.