Deelnemer in het zonnetje: Chantal

Mijn naam is Chantal en ik ben 19 jaar. Sinds september 2023 ben ik elke week op de maandag en woensdag samen met mijn assistentiehond Lutalo te vinden op de Sleutelbloem. Het liefst werk ik in de stallen bij de dieren; laat mij maar lekker stallen uitmesten en de dieren aandacht geven! Maar op de woensdagmiddag in het atelier is het ook altijd weer erg gezellig en kan ik mijn creativiteit kwijt.

In de zomer van 2023 heb ik mijn diploma van de middelbare school gehaald. De eerste paar jaar ging ik naar de Kalsbeek in Woerden, maar dat was door mijn autisme en angst- en paniekstoornis niet meer vol te houden. Gelukkig kon ik samen met Lutalo terecht op een school in Gouda (speciaal onderwijs voor jongeren met psychische klachten in welke vorm dan ook). In overleg met de Gemeente Woerden mocht ik een zorgboerderij/dagbesteding uit gaan zoeken. In de lijst die ik kreeg, stond ook de Sleutelbloem. Dit sprak mij zo aan dat ik al snel samen met mijn vader een afspraak had gemaakt om kennis te komen maken. Na de kennismaking was het voor mij duidelijk: hier zou ik graag 2 dagen heen willen. Als ik naar de toekomst kijk, zou ik nog graag lang mee willen helpen op de Sleutelbloem. Als verbetering voor de Sleutelbloem zou ik graag nog meer dieren erbij willen, waaronder mini-koeien, haha. Naast de Sleutelbloem help ik ook graag bij mijn moeder in haar hondentrimsalon. Wat op de Sleutelbloem zo fijn is, is dat iedereen mag zijn zoals hij is. Dit wil ik iedereen ook meegeven: houd dat altijd zo!

Groetjes Chantal en een pootje van Lutalo