Elly in het zonnetje

Elly

Tijdens een gezellige ochtend bij de Sleutelbloem mag ik Elly een poosje storen. Ze is net begonnen met de kapperscursus, maar gelukkig is er tussendoor een pauze zodat we elkaar kunnen spreken.
Elly is 59 jaar en woont met haar man en honden vlakbij de Sleutelbloem. Na de middelbare school deed Elly de tuinbouwschool. Daar was ze één van de weinige meiden. Daarna is ze aan de slag gegaan op een kwekerij, tot Elly en haar vriend behoefte kregen aan avontuur. Samen zijn ze toen naar Nieuw-Zeeland en Australië geweest.
Na die tijd is ze opnieuw op een kwekerij gaan werken. In totaal heeft Elly 27 jaar in de tuinbouw gewerkt. Toen kwam er een baan op haar pad waarbij ze kinderfeestjes mocht verzorgen op een geitenboerderij. Daarnaast werkte Elly in de catering van een verzorgingstehuis. Van de catering rolde ze in een functie als helpende in de zorg. In die tijd kon dat nog zonder diploma’s 😉. Samen met het verzorgen van de kinderfeestjes, wat ze 18 jaar heeft gedaan, was dit een mooie mix van werken met jong en oud.

Toen het werken niet meer ging, liep Elly een aanplakbiljet van De Sleutelbloem tegen het lijf. Dit sprak haar meteen aan, omdat ze haar hele leven al een interesse heeft voor bloemen en planten. Met haar zus is ze meteen deze kant op gereden en dat heeft ervoor gezorgd dat Elly hier nu 5 dagen per week, elke dag een paar uur komt. Niets is te gek voor Elly, ze doet hier van alles: creatief, koken, kapperscursus, houtbewerking. Op de vrijdag vindt ze het leuk om bij het zingen te zijn.
Doordat Elly naar de Sleutelbloem komt, leert ze veel nieuwe mensen kennen. Met kerst bracht dit haar op een prachtig idee. Op kerstavond nodigde ze een aantal Sleutelbloemers uit om met elkaar te gourmetten bij Elly en haar man thuis. Ook haar moeder en buurvrouw waren uitgenodigd. Met elkaar genoten ze van een gezellige avond. Deze kerstavond is één van de warme herinneringen die Elly heeft aan de Sleutelbloem. Ook de kerstviering op de Sleutelbloem zelf vergeet Elly niet snel meer. En waar ze echt van geniet, zijn de pauzes waarin ze lekker kan kletsen en koffie drinken met iedereen. De Sleutelbloem inspireert haar om thuis een groentetuin te beginnen en ook droomt ze ervan om haar pipowagen om te toveren in een kleine kapperszaak.

Als ik aan Elly vraag wat de Sleutelbloem typeert, noemt ze dat hier geen gezeur is over problemen, maar dat ze lekker bezig kan zijn. Later komt ze nog terug op de grootste les die ze hier geleerd heeft en dat is: PAUZE HOUDEN!