Dieren voorstellen

Nala Baardagaam
Sssst, hallo hier ben ik, zie je me wel? Hier onder deze rots. He, he, ja nu zie je me. Ik zal me even voorstellen. Ik ben Nala de Baardagaam van de Sleutelbloem. Sinds kort is dit mijn nieuwe thuis. Van Rick, die vaak alles regelt voor de nieuwsflits, had ik vernomen dat er een rubriek is waarin nieuwelingen zich voorstellen. Nu houd ik niet enorm veel van zoveel aandacht, maar stiekem vind ik het best leuk als jullie eens komen kijken naar mijn verblijf. Daarom heb ik toch een poging gewaagd om iets over mezelf op te schrijven.
Van oorsprong kom ik uit een ver land. Mijn leefgebied is de woestijn, heerlijk warm. Dat is waar ik van houd, warmte en insecten. Ik zie er misschien wel een beetje eng uit, maar dat is eigenlijk niet zo. Als je mij rustig benadert, dan vind ik het prima dat je me aait. Geef je me eten, dan ben ik wel echt je vriendin. Ik hoop dat jullie mij nu iets beter hebben leren kennen. Als je nog vragen hebt, kan je ze altijd stellen. Of ik antwoord geef, weet ik nog niet.


Koei Koe
Hai, ik ben Koei. Je kent me misschien nog niet, maar daar komt snel verandering in. Ik groei namelijk enorm hard en straks kun je niet meer om mij heen kijken. Ik eet namelijk veel hooi en drink met gemak mijn drinkbak drie keer per dag leeg. Maar waar je me echt voor kan storen zijn mijn brokken die ik elke ochtend en avond krijg. Addie zegt weleens tegen mij dat ik me als een dame moet gedragen en niet zo mijn eten naar binnen moet schrokken. Ik denk dan bij mezelf: kijk liever naar jezelf, hoe jij je eten opeet. Maar ik zeg het natuurlijk niet tegen hem.
Ik ben nu ongeveer twee maanden op de Sleutelbloem en begin me hier al erg thuis te voelen. Mijn bed is naast die van de pony’s en Ollie de ezel. Dat is over het algemeen best gezellig, als er maar een hek tussen staat. Mijn hobby’s zijn: wandelen met de deelnemers van de Sleutelbloem en samen met mijn vriendin Chickie van de overburen uit mijn waterbak drinken.
Kom gerust eens bij me langs, ik houd van aandacht en geknuffeld worden. Kijk wel uit.. ik kan soms echt een beetje lomp zijn. Maar ja, daar is het nodige van te zeggen. BOEHOEEEEEDOOEIII