Deelnemer in het zonnetje – Saskia van Rijs

Hallo, ik ben Saskia en ben heel enthousiast dat ik op de Sleutelbloem kan komen!
Toen ik hier voor het eerst kwam, in februari een jaar geleden, dacht ik dat ik in een warm bad terechtkwam.
Vroeger heb ik heel veel verschillend werk gedaan. Zo heb ik heb in de metaal gewerkt en sneed ik aluminium en blik met een eigen machine. Dit was best zwaar werk. Ook heb ik in een speelgoedfabriek, kwekerij en op de bloemenveiling gewerkt. Bij Rijnvicus werken vond ik erg leuk. Daar moest ik computers in elkaar zetten met schroefjes en een schroevendraaier; veel priegelwerk om te doen.
Via mijn begeleidster van Rijnvicus ben ik bij de Sleutelbloem terechtgekomen.

Ik woon in Nieuwkoop en ik heb een vriend, die ik al 30 jaar ken. We wonen niet samen, maar hebben een latrelatie: we wonen niet samen, maar leven wel samen. We hebben ook een kleinzoon, Tim. Daar genieten mijn vriend en ik heel erg van.
Mijn hobby is tafeltennissen; één keer per jaar hebben we wedstrijden. Verder hou ik van pianospelen, harp en dwarsfluit spelen en ik zing in een koor.

Nu kom ik 4 dagdelen naar de Sleutelbloem. Maandag zit in de bakgroep, dinsdag doe ik spelletjes, donderdag koken in de keuken en vrijdag doen we workshops in het atelier. Daar leer ik pottenbakken, kleien, glazuren, verven, tekenen, kleuren en epoxy (giethars) vind ik ook heel leuk. Diamondpainting vind ik het leukst! Leuk bezig zijn vind ik heel belangrijk.
Graag zou ik nog eens Bijbelstudie willen doen op de Sleutelbloem. God is voor mij erg belangrijk.
De kapperscursus lijkt me ook heel leuk om in de toekomst nog te doen.

Ik wil de nieuwsbrieflezers graag het volgende toewensen: Dat God er altijd voor je is, in leuke maar ook in moeilijke tijden. Je kunt altijd bij Hem komen. Hij draagt je een warm hart toe!!

Dankjewel Saskia voor dit leuke interview: je bent een spontane, enthousiaste vrouw en je vindt heel veel dingen leuk. We wensen je nog een mooie en gezegende tijd toe op de Sleutelbloem.