Deelnemer in het zonnetje: Janita

Janita

Tijdens de vrije dag van Janita mag ik even met haar kletsten hoe ze het vindt om te wonen op de woongroep in Driebruggen. Janita zegt dat ze als echte Edenaar echt nooit Ede gaat verlaten. Maar toen ze de sleutelbloem ontdekte en de leuke collega’s zag in Rijswijk (waar we begonnen), ging Janita toch om en ondertussen is ze nog verder van Ede verwijderd en samen met haar kat Coco meeverhuisd naar Driebruggen. Waar wij erg blij mee zijn, want Janita brengt erg veel gezelligheid en gelach met zich mee. De woonkamer en al haar huisgenoten genieten dagelijks van haar humor en pianospel en soms als ze langsloopt een liedje, fluitend of neuriënd. Dat maakt het juist zo huiselijk en Janita is dan ook echt onze oudste huismus. Ze vindt het (gelukkig :-P) zelf ook erg fijn om hier te wonen, zoals ze zelf zegt: ‘We hebben het hier zo goed met elkaar, het zijn echt allemaal mijn zussen geworden’. Janita vindt het bijzonder om hier te wonen, omdat ze zich gezien voelt en echt als mens gezien wordt en niet als patiënt.
Janita heeft van haar kamer een gezellige plek gemaakt, waar regelmatig gezellig geklets wordt, filmpjes worden gekeken en lekker gekleurd wordt. Ze vindt het leuk om bouwpakketjes van hout in elkaar te zetten en een heel aantal van deze kunstwerken staan in haar kamer.

Janita heeft een lange tijd bij Groot Nieuws Radio gewerkt als financieel administratief medewerker. Maar door de verhuizing naar Driebruggen werd reisafstand te ver en is ze sinds afgelopen week gestopt met werken. Ze is nu nog druk op zoek naar een nieuwe baan dichterbij huis, maar een tijdje geen baan is ook wel goed om even te ont-moeten. Ze vult haar week nu met creatieve activiteiten op de woongroep en op de vrijdag gaat ze naar Noorden, waar ze mee doet met Bijbelstudie en creatief.

Als deze nieuwsbrief uitkomt, is Janita net 37 jaar geworden en dat heeft ze gevierd op De Sleutelbloem. En dat is niet alles, het was 13 jaar (!) geleden dat ze dat heeft gedaan voor haar familie! In de afgelopen 1.5 jaar hebben we al zoveel mijlpalen meegemaakt met deze bijzondere vrouw, die met haar ondeugende ogen menig hart heeft gestolen. Dus kijk niet te lang naar haar foto, want voor u het weet, hangt ze boven uw bed en dat zou teveel eer zijn.
Janiet, je bent een geweldig mens en we houden van je!