December, een maand vol bijzondere momenten

December

Kerst – Het Spoor van Genade
Na een hele lange tijd van veel voorbereidingen hebben we met elkaar op 23 december kerst op de Sleutelbloem mogen vieren. Elk jaar hebben we een spoor en dit jaar was het ‘spoor van genade’ aan de beurt. Zoals eerder beschreven, zijn er weer veel voorbereidingen voor getroffen. We nemen u mee in deze tijd, maar vooral zullen we natuurlijk iets schrijven over de dag zelf.
Vaak komen we in oktober al samen voor de eerste bespreking voor kerst. We hebben dan een kerstcommissie, die zich inzet voor de kerstpakketten, maaltijd met de deelnemers en voor het spoor.
We zijn ook al vroeg begonnen met het werven van giften. We hebben ons dit jaar verbaasd over hoeveel donaties er binnen zijn gekomen! Het was heel erg wonderlijk! Daarvoor zijn we natuurlijk de gevers enorm dankbaar en we willen hun bedanken voor de gift die ze aan de Sleutelbloem hebben afgestaan. Maar we weten ook dat we het eigenlijk niet van hen ontvangen, maar van onze hemelse Vader die ons geeft wat wij nodig hebben. Hem alle eer!
In de laatste weken voor kerst zijn we begonnen met het inpakken van de kerstpakketten. Elk jaar maken we een persoonlijk kerstpakket voor elke deelnemer. Het is prachtig om dit te mogen doen, het uitdelen is het mooiste. Je ziet dan gezichten die je zo dankbaar aankijken als mensen hun eigen kerstpakket in ontvangst nemen.

Toen was het 23 december. In de ochtend hebben we met veel collega’s alles klaar gezet. Rond vier uur kwamen de deelnemers binnendruppelen. Alle tafels in de Herberg waren prachtig gedekt en het Pakistaanse eten werd binnengebracht. Samen hebben we mogen genieten van het heerlijke eten en dit hebben we afgesloten met het danken daarvoor. Daarna was het tijd om nog wat te zingen en natuurlijk met elkaar de afwas te doen. Rond acht uur begon het spoor. Er was van alles te doen: lopen door de ellende om vervolgens uit te komen bij het kruis en de genadetroon, warme chocolademelk drinken, op de foto in winterse sferen etc. Het was prachtig om te zien dat er zoveel verschillende mensen kwamen, die met elkaar naar een dezelfde boodschap mochten luisteren: ‘Genade zo oneindig groot, dat ik het niet verdien.’ Met elkaar hebben we als afsluiting gezongen en mochten er een aantal deelnemers stukjes uit de Bijbel voordragen.
We kijken terug op een prachtig middag en avond waarbij de eer van onze God centraal stond.


Oliebollenfeest
Zoals elk jaar hebben we ook weer oliebollen gebakken. Deze keer was dat op 30 december. In alle vroegte zijn we hier al mee begonnen. Het schillen van de appels, olie in de pannen en natuurlijk het afwegen van de juiste ingrediënten. En dan gaat de hele pan lekker rijzen bij de warme kachel. Waar wij ook even bijkomen met een heerlijke kop koffie! Vervolgens is het tijd om de pannen aan te zetten en de eerste bollen er in te laten ‘zwemmen’. Ook dit jaar hebben we niet alleen oliebollen gebakken, maar ook appelbeignets. Die vielen ook zeker in de smaak.
Het was weer ontzettend leuk om met elkaar te doen, het geeft altijd een heerlijke sfeer! Er zijn veel mooie ontmoetingen geweest en dat onder het genot van een heerlijke zelfgemaakte oliebol. We willen de bakkers ontzettend bedanken voor hun inzet! Op naar volgend jaar!