Afscheid Anne van Rijs

Vrijdag 13 maart namen wij afscheid van Anne. Anne liep voor de lerarenopleiding Godsdienst een aantal weken maatschappelijke stage bij ons. Wij hebben erg van jou genoten, Anne, en van je harde inzet, je enthousiasme en je gezelligheid. Maar helaas, aan alle fijne dingen komt meestal een eind. Vrijdag hebben we afscheid genomen. Als laatste herinnering aan je stage kreeg je een afscheidslied mee. Een stukje waardering, maar we konden het natuurlijk niet laten om je een beetje te plagen. Het is allemaal gefilmd, dus je kan het nog eens terug kijken Anne, het ga je goed. Bedankt voor je inzet. En Gods zegen toegewenst, ook bij het lesgeven.

Hieronder blikt Anne zelf terug op haar stageperiode
Ongeveer 8 weken geleden kwam ik voor het eerst op de Sleutelbloem. Een tikkeltje nerveus en een klein beetje ‘bang’ voor wat me te wachten stond. Waarom? Vooroordelen, denk ik, daarnaast ook zenuwen om iets nieuws aan te gaan. Ik kreeg echter weinig tijd om nerveus te zijn. Ik werd direct betrokken in de groep, leerde nieuwe mensen kennen en na een paar uur voelde ik me al aardig thuis.

Het doel van mijn stage was het uitbreiden van sociale vaardigheden en het verbreden van m’n blikveld (het in contact komen met andersdenkenden). Maar eigenlijk heb ik iets veel mooiers geleerd, namelijk de betekenis van naastenliefde en het vertrouwen op God.
Wat is het dierbaar als deze twee dingen je leven mogen kenmerken. Ik verwonder mij er nog steeds over, hoe deze twee dingen zo merkbaar waren en zijn.

Echt, ik heb enorm veel geleerd, gezien en gehoord. Tijdens de Bijbelstudie, sporten, koken, dieren verzorgen… Het is bijzonder om kennis gemaakt te hebben met deze bijzondere mensen. Bijzonder in de positieve zin van het woord: jullie zijn mooie mensen op jullie eigen unieke manier! En jullie hebben mij geleerd dat je jezelf mag zijn.

De 8 weken zijn voorbij gevlogen! En dat nerveuze gevoel dat ik in het begin had is veranderd in liefde en waardering. En dat maakt afscheid nemen na deze korte periode toch lastig… Ik ga jullie missen, eenieder op zijn eigen manier. Bij deze wil ik jullie allemaal bedanken voor de fijne tijd, jullie eerlijkheid en het vertrouwen dat jullie mij gaven.
Ook wil ik nog even stil staan bij het afscheid dat een paar van jullie hebben georganiseerd, echt heel erg lief!
Nogmaals dank! En van harte Gods zegen toegewenst!

Liefs Anne