Activiteit uitgelicht: houtwerkplaats, hapjesgroep en kerststukjes maken!

Deze keer in activiteit uitgelicht, de Houtwerkplaats, hapjesgroep en het maken van kerststukjes!

In de Houtwerkpaats vinden veel activiteiten plaats. Van het aanleren van vaardigheden, zagen, boren, afmeten en hoeken berekenen. Tot het maken van producenten die verkocht worden. Denk hierbij aan vogelkasten, beton bekisting, en andere producten op aanvraag.
Andere deelnemers zijn bezig met een eigen werkstuk, zo worden er de mooiste producten gemaakt. Zoals een kraan op schaal of een bed. Hier komt veel doorzettingsvermogen en nauwkeurigheid bij kijken. Wat een dankbaarheid en bewondering als een het gelukt is! En ja wie groeit daar nu niet van?!


Meer dan alleen hapjes maken!
De hapjesgroep is sinds oktober opgestart en verloopt heel goed. Elke week op vrijdag worden er door het hapjesteam smaakvolle hapjes gemaakt. Heel fijn om te zien dat de deelnemers steeds meer de kneepjes van het vak leren en met plezier en creativiteit aan de slag gaan. Naast het gezellig maken van de hapjes, ontstaan er ook open en fijne gesprekken in de keuken. Het is fantastisch dat we tijdens het maken van de hapjes naar een doel toewerken. Dat doel is dat we onze eindresultaten mogen aanbieden aan de deelnemers en iedereen mogen zien genieten.


Kerststukjes maken
Wat was het de afgelopen week gezellig! Iedereen kreeg de kans om op zijn eigen manier een prachtig kerststukje te maken. We hadden mooi materiaal om ons stukje in elkaar te steken, namelijk; verse takken van de bomen, mooi gesneden hout uit de houtwerkplaats, verse rozen, kaarsen en nog veel meer. Dankbaar dat we dit mochten doen.