De dames van Driebruggen

Marlene

Inmiddels voelt het hier in Driebruggen al weer als thuis. We noemen onszelf ‘de Driebrugse dames’ en we wonen hier nu met z’n zessen (Janita, Riëlke, Marlene, Leonie en Dorathé en Corieke), 1 kat, 2 cavia’s en een kip met 7 kuikens (omdat die op straat liepen en ze daar dood zouden gaan). Recent hebben we ook nog een muis tussen de wanden horen lopen, maar die zal met z’n staart tussen z’n benen vertrokken zijn uit dit huis met alleen maar vrouwen die niets anders doen dan lachen en huilen en soms nog tegelijk of met z’n allen ook.

In huis heeft alles z’n plek gevonden. Kamer 1 is de creatieve ruimte geworden en kamer 10 de woonkamer. Buiten is Egbert met z’n mannen bijna dagelijks druk bezig met de fundering van de uitbouw en is het een beetje een modderige toestand. Vieze voetstappen zijn ons dus niet onbekend, maar daarvoor heeft onze lieftallige collega Lisa een hele goede oplossing: sloffen. Dus als Addie en Jacko hier zijn om over ernstige dingen te vergaderen, dragen ze hun heerlijke warme Driebrugse sloffen.

Hieronder vindt u, naast een aantal foto’s voor een indruk, ook Leonie en Marlene die zich op hun eigen manier even voorstellen.


Marlene:

Hoi allemaal,

Wij zijn Tinkey en Teddy, met ons baasje Marlene. Wij wonen samen met haar bij de Sleutelbloem in Driebruggen. Ik (Teddy) woon hier nog niet zo lang, nog maar 2 weken. Maar ik merk nu al dat iedereen hier erg lief is, ze naar elkaar omkijken, er voor elkaar zijn, en er een leuke, gezellige sfeer hangt! Ik vermaak me hier wel. Ik vind het ook heerlijk om lekker door de kamer van Marlene te rennen en alles te ontdekken en af en toe door de gang (niet doorvertellen hoor). Ik lijk wel een beetje op de mensen die hier wonen, soms rustig en serieus, maar ook momenten dat ik zo gek als een deur ben. Weer kind worden noemen ze dat, en word aangemoedigd dus dat komt mooi uit, kan ik mijn energie goed kwijt!
En ik (Tinkey) woon hier al zo lang Marlene hier woont, het was wel even wennen, maar ook ik voel me ook al helemaal thuis! En sluit me helemaal aan bij wat Teddy zegt! Iedereen is lief voor mij, en dat is een geluk want daardoor mag ik weleens bij de andere meiden op schoot! De andere vinden mij en teddy soms wel verwenden nesten, maar goed daar trekken wij ons niks van aan, wij genieten er lekker van.
Doordeweeks is ons baasje met de andere meiden op maandag en vrijdag in Noorden, en geeft ze onder andere de cavia’s daar aandacht, (wij missen ze dan wel hoor) en doen ze andere activiteiten. Veder zijn ze de andere dagen in huis activiteiten aan het doen, dat vinden wij wel fijn want dan is ze lekker dichtbij. Ook bakt baasje graag lekkere dingen en daar smullen ze dan van, en wij moeten het dan doen met die gezonde groente…..maar goed wij mogen niet klagen, wij hebben het super hier met elkaar!

Veel liefs, Teddy, Tinkey en Marlene


Leonie:

Heyhoi!

Mijn naam is Leonie, en ik ben 18 jaar! Ik woon nu ongeveer een maand in Driebruggen bij de Sleutelbloem! In het begin was het heel erg wennen! Maar ik merkte dat ik heel liefdevol werd ontvangen en de meiden mij ook echt betrokken bij alle dingen! Ik ging me steeds meer thuis voelen! De dagbesteding is ook echt top! Heel goed geregeld. Je kan echt je talenten ontwikkelen en doelen bereiken! Ik voel me hier helemaal thuis met iedereen, en ik heb doordat ik hier heen ging, ook God mogen leren kennen! Dat is echt een levens verandering voor mij geweest. Ik voel me hier helemaal thuis en kijk er naar uit om vele herinneringen te maken en te werken aan mijn eigen persoonlijke doelen!

Oke byeee 🙂

Kuikens Bouw hooiberg